Sarıkamış şehitleri için komite oluşturuldu

Sarıkamış şehitleri için komite oluşturuldu -Kars Valisi Tepe başkanlığında Sarıkamış Şehitleri ve Tören Alanları Altyapı Düzenleme ve Takip Komitesi oluşturuldu -Vali Tepe: Sarıkamış şehitlerinin daha geniş ve kapsamlı anı


KARS (A.A) - Kars Valisi Eyüp Tepe başkanlığında Sarıkamış Şehitleri ve Tören Alanları Altyapı Düzenleme ve Takip Komitesi oluşturuldu.
     Vali Tepe, Sarıkamış Öğretmenevinde düzenlenen komitenin ilk toplantısında yaptığı konuşmada, Sarıkamış şehitlerini anma etkinlikleri kapsamında yapılacak çalışmaların daha düzenli ve koordineli gerçekleştirilmesi amacıyla bu komitenin kurulduğunu söyledi.
     Komitenin toplantılarını sık aralıklarla yapacağını anlatan Tepe, şunları kaydetti:
     Sarıkamış şehitlerinin daha geniş ve kapsamlı anılması için büyük projeler hayata geçirilecek. Sarıkamışın masaya yatırılarak şehitlerimize, ecdadımıza yakışır bir şekle büründürülmesi projesi kapsamında her bakanlığımızın muhteşem bir gayreti var. Hatta kurumları geçtik, Kocaeli Belediyesinin dahi Biz nasıl destek olabiliriz- şeklinde bir talebi var. Ecdadımıza yakışır bir eseri ortaya çıkarmak istiyoruz. Bu eser deyince komple Sarıkamışı kastediyoruz. Ümit ederiz ki bütün bunları Sarıkamış şehitlerinin 100. yıl anma etkinliklerine yetiştirebiliriz. Bu konuda emeği geçen bakanlıklar, genel müdürlükler ve kurum temsilcilerine şimdiden teşekkür ediyorum.
     İlçeye yapılacak anıt projeleri, similasyon merkezi, müzeler ve yürüyüş parkurlarının ele alındığı toplantıda, vali yardımcısı Karahan Taştan, Sarıkamış Kaymakamı Erdoğan Turan Ermiş, 9. Motorlu Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Mehmet Özoğlu, Sarıkamış Belediye Başkanı İlhan Özbilen, Kars ve Sarıkamıştan bazı kurum amirleri hazır bulundu.
    
     Muhabir: Hüseyin Demirci
     Yayıncı: Emine Konuk
<< Önceki Haber Sarıkamış şehitleri için komite oluşturuldu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER