Şarkışladan kısa kısa

Şarkışladan kısa kısa -Gençlik Spor Bakanlığının "Seyyah Projesi" kapsamında 64 öğrenci Amasyaya gitti


SİVAS (A.A) - Gençlik Spor Bakanlığının "Seyyah Projesi" kapsamında Şarkışla ilçesinden 64 öğrenci ve 4 öğretmen, Amasyaya gitti.
     Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi Müdürü Ertan Aydemir, gezinin tüm masraflarının Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından karşılandığını belirtti. Geziye, Anadolu Lisesi, Anadolu Öğretmen Lisesi ve Teknik ve Endüstri Meslek Lisesinden seçilen öğrencilerin katıldığını aktaran Aydemir, "Gezimiz günübirlik. Organizasyonu, Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi yaptı. Bu gezilerin önümüzdeki dönemde de tekrarlanmasını bekliyoruz" dedi.
     Öğrenciler de bu organizasyonu düzenleyenlere teşekkür etti.
    
     -İspanya ve Polonyalı öğretmenler Şarkışlada-
    
     İspanya ve Polonyadan gelen eğitimciler, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla Şarkışla ilçesinde ziyaretlerde bulundu. Ziyaretleri kapsamında ilk olarak Cumhuriyet İlkokulunun ziyaret eden eğitimciler, daha sonra İlçe Milli Eğitim Müdürü Niyazi Kılıçı, Şarkışla Kaymakamı Davut Gülü ve Belediye Başkanı Kasım Gültekini ziyaret etti.
     Gül, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, ziyaretçilere Türkiyedeki eğitim sistemi hakkında bilgi verdi.
     Cumhuriyet İlkokulu Müdürü İlhan Darbazoğlu ise misafirlerini bir hafta boyunca ağırlayacaklarını belirtti.
     Yabancı eğitimcilerden ülkelerinde uygulanan eğitim öğretim sistemleri hakkında bilgi edineceklerini ifade eden Darbazoğlu, misafirlerin Sivas, Kayseri, Kapadokyayı da ziyaret ederek Türk tarihi ve kültürünü yakından tanıma fırsatı bulacaklarını söyledi.
     Darbazoğlu, 5 Haziran 2013te Cumhuriyet İlkokulundan 4 öğretmenin Polonyanın başkenti Varşovaya gideceğini, 2014 yılında ise okullarından 16 öğrencinin İspanya ve Polonyaya gideceğini sözlerine ekledi.
    
     -SİDAŞ Müdürü Güler, Belediye Başkanı Gültekini ziyaret etti-
    
     Sivas Doğal Gaz Dağıtım A.Ş (SİDAŞ) Müdürü Hikmet Güler, Şarkışla Belediye Başkanı Kasım Gültekini ziyaret etti.
     Güler, Şarkışlada yapılacak doğalgaz çalışmaları hakkında Gültekine bilgi verdi. İlçede 2007 yılında başlatılan doğalgaz çalışmaları kapsamında ilçede yoğun çalışma başlatacaklarını ifade eden Güler, yıl sonuna kadar ilçenin büyük bir bölüme gaz verebileceklerini söyledi.
     Gültekin ise SİDAŞın ilçede yapacağı çalışmalara yardımcı olacaklarını aktardı.
    
     Muhabir: Kemal Erdoğmuş / Merve Topuz
     Yayıncı: Önder Felek
<< Önceki Haber Şarkışladan kısa kısa Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER