Şarkışla Kaymakamlığından eğitime katkı

Şarkışla Kaymakamlığından eğitime katkı -Kaymakamlık, maddi durumu iyi olmayan başarılı öğrencilere dershaneye gitmeleri için maddi destek verecek


SİVAS (A.A) - Şarkışla Kaymakamlığının, maddi durumu iyi olmayan başarılı öğrencilere dershaneye gitmeleri için maddi destek vereceği bildirildi.
     Aşık Veysel Kültür Merkezi Çok Amaçlı Salonunda düzenlenen toplantıda konuşan Şarkışla Kaymakamı Davut Gül, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfının (SYDV) Başarılı Öğrencileri Destekleme Projesi kapsamında, maddi durumu iyi olmayan başarılı öğrencilerin dershaneye gitmeleri konusunda maddi destek vereceğini bildirdi.
     İlçedeki okullarda eğitim gören ve başarılı olan 7, 8, 11 ve 12. sınıf öğrencilerinden hiçbir sosyal güvencesi bulunmayanlara başarılarını artırmak amacıyla Milli Eğitim Müdürlüğü ve SYDV tarafından başlatılan proje kapsamında destek verileceğini kaydeden Gül, Yapılan sınav sonucunda başarılı olan 97 öğrencimize dershaneye gitmeleri konusunda destek sağlayacağız. Öğrencilerimiz ilçemizde anlaştığımız iki dershaneden seçtikleri birisine gidecekler dedi.
     Velilerden de projeye sahip çıkmalarını isteyen Gül, Velilerimiz bu işe sahip çıkmazsa öğrencilerimiz de durumlarının farkında olmazsa başarı sağlanamaz. Onun için velilerin de bu projenin içinde olmasını ve başarı sağlanması için 100 lira öğrencilerine katkı sağlamalarını istiyorum. Dershane parasının kalan kısmını biz ödeyeceğiz diye konuştu.
     Toplantıya, Şarkışla Milli Eğitim Müdürü Niyazi Kılıç, Şube Müdürü Cengiz Şenol, Şarkışla SYDV Müdürü Elem Demircioğlu, okul müdürleri, öğrenciler ve veliler katıldı.
    
     Muhabir: Kemal Erdoğmuş / Serhat Zafer
     Yayıncı: Ahmet Ekici
<< Önceki Haber Şarkışla Kaymakamlığından eğitime katkı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER