3. Avrupa Serbest Dalış Şampiyonası

3. Avrupa Serbest Dalış Şampiyonası -Şampiyonanın dördüncü gününde dinamik apnea yarışlarının elemeleri yapıldı


ANTALYA (A.A) - 3. Avrupa Serbest Dalış Şampiyonası Dinamik Apnea (Tek nefeste su altında en uzun mesafeyi yüzme) yarışları elemeleri gerçekleştirildi.
     Dünya Sualtı Konfederasyonu (CMAS) ve Türkiye Sualtı Sporları Federasyonu (TSSF) tarafından düzenlenen ve Kundu Titanik Otel Olimpik havuzunda devam eden 3. Avrupa Serbest Dalış Şampiyonasının dördüncü gününde Dinamik Apnea yarışlarının elemeleri yapıldı.
     Yarışlarda kadınlar ve erkekler kategorisinde ilk 8 sırayı alacak sporcular, yarın Titanic Otel olimpik havuzunda yapılacak dinamik apnea finallerinde mücadele edecek.
     Öte yandan bugünkü müsabakalar sırasında Rus Alexander Koutyshen ile İspanyol Antonio Garcia Abilleira, kısa süreliğine fenalık geçirdi. Sağlık görevlileri müdahale ettiği sporcuların sağlık durumlarının iyi olduğu belirtildi.
    
     -Dinamik Apnea-
    
     Olimpik havuzda gerçekleştirilen dinamik apnea yarışmalarında, sporcu nefesini tutarak suyun altında 50 metre uzunluğundaki havuzu gidip gelerek en uzun mesafeyi kat etmeye çalışıyor. Daha sonra su yüzeyine başını çıkaran sporcunun hakemin elindeki panoya dokunulmasıyla performans son buluyor.
    
     Muhabir: Okan Özer
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber 3. Avrupa Serbest Dalış Şampiyonası Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER