Şarköy Çevre ve Doğayı Koruma Derneği

Şarköy Çevre ve Doğayı Koruma Derneği Başkanı Sadınoğlu: (Şarköyde kurulmak istenen doğalgaz çevrim santrali) Santral kurulursa, doğaya salacağı karbon ve benzeri gazlar başta olmak üzere çevre kirliliği yaşanacak


TEKİRDAĞ (A.A) - Şarköy Çevre ve Doğayı Koruma Derneği Başkanı Hakan Sadınoğlu, Şarköyün Kızılcaterzi köyünde kurulmak istenen doğalgaz çevrim santraliyle ilgili, Santral kurulursa, doğaya salacağı karbon ve benzeri gazlar başta olmak üzere çevre kirliliği yaşanacak dedi.
     Sadınoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Şarköyün turizm ve tarım ilçesi olduğunu ifade ederek, Şarköyün sanayileşmesini istemediklerini söyledi.
     Kurulması planlanan santralin çevreye etkilerinin ağır olacağını savunan Sadınoğlu, Sanayi ilçelerinin durumunu Çorlu ve Çerkezköyden gördük. Santral kurulursa, doğaya salacağı karbon ve benzeri gazlar başta olmak üzere çevre kirliliği yaşanacak. Burası turizm ve tarım ilçesi. Burada yazın 200 bin civarında nüfus oluştu. Bu insanlar buraya sanayi veya herhangi bir nedenle buraya gelmiyor. Doğal güzellikleri, denizi ve havası için buraya geliyor. Sanayi olarak gelişmek istemiyoruz. Turizm olarak gelişmek istiyoruz diye konuştu.
     Avukat Ongun Mızrak da doğalğaz çevrim santrali için bir firmaya yaptırılan Çevresel Etki Değerlendirme Raporunu(ÇED) incelediğini ve bunun usule uygun hazırlanmadığını ileri sürdü.
     Çevre ve Şehircilik Bakanlığına hazırlanan ÇED raporunun sunulduğunu belirten Mızrak, şunları kaydetti:
     ÇED raporunu ilgili kişiler bir şirkete hazırlatıp bakanlığa sundu. Bakanlık ise 20 Nisanda olumlu bulduğuna ilişkin olumlu karar yayınladı. Bu karardan sonra dava açma süreci başladı. Şarköy Çevre ve Doğayı Koruma Derneği de bu davayı açmak için girişimde bulundu. Verilen kararın iptal edilmesi için dava açtık. Çünkü ÇED raporu usule uygun değil. Gerçekleri yansıtmıyor.
    
     Muhabir: Ergin Akgün
     Yayıncı: Nurhan Çorlu
<< Önceki Haber Şarköy Çevre ve Doğayı Koruma Derneği Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER