Saruhanlıda yol eylemi

Saruhanlıda yol eylemi


MANİSA (A.A) - Saruhanlıya bağlı Koldere Beldesinde kazı çalışması sonrası bozulan yolun düzeltilmesini isteyen bir grup köylü, traktörleriyle eylem yaptı.
     Traktörleriyle bölgede toplanan üreticiler, soruna dikkat çekmek amacıyla yolun bozuk bölümlerinde patinaj yaparak, yolun yapılmasını talep etti.
     Koldere Belediye Başkanı Serdar Yıldırım, gazetecilere yaptığı açıklamada Gördes Barajından İzmire içme suyu temin edilmesi için ishale hattı döşenmesi amacıyla kazı çalışması yapıldığını, projenin tamamlanması sonrası yolun eski haline getirilmemesi nedeniyle köylünün mağdur olduğunu söyledi.
     Kazı öncesi otomobille ulaşım sağlanabilen yolda bugün traktörlerin dahi çamura saplandığını, köylünün tarlalarına ulaşabilmek için 3 kilometre yürümek zorunda kaldığını ifade eden Yıldırım, yolun DSİ için çalışan taşeron şirket tarafından bozulduğunu öne sürdü.
     Yıldırım, Zarar belli, zararı yapan belli. Yolumuzun en kısa süre içinde tamir edilmesini istiyoruz. Üreticiler arazilerine gidemiyor. Arazilerimizin yüzde 80i bu yol güzergahında bulunuyor. Belediye olarak bizim bu yolu yapacak gücümüz yok. Yol mücavir alanımızın dışında kalıyor. Ne İl Özel İdaresi ilgileniyor, ne de DSİ Bölge Müdürlüğü. Yazdığımız dilekçelere cevap bile verilmiyor. Biz yolumuzu geri istiyoruz dedi.
     Eyleme katılan Saruhanlı Ziraat Odası Başkanı Aydoğan Okur da sorunun en kısa sürede çözülmesini beklediklerini söyledi.
    
     Muhabir: Muammer Kökcüoğlu
     Yayıncı: Tolga Albay
<< Önceki Haber Saruhanlıda yol eylemi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER