SAÜde Bağımsız Denetçi Eğitim semineri düzenlenecek

SAÜde Bağımsız Denetçi Eğitim semineri düzenlenecek


SAKARYA (A.A) - Sakarya Üniversitesinde (SAÜ) gelecek ay Bağımsız Denetçi Eğitim semineri düzenlenecek.
     SAÜden yapılan yazılı açıklamaya göre, Kamu Gözetimi, Muhasebe ve Denetim Standartları Kurumu (KGK) ile Kamu Bağımsız Denetim Yönetmeliği kapsamında 4 Ocakta işbirliği protokolü imzalandı.
     Kamu Bağımsız Denetim Yönetmeliğine göre yeminli mali müşavirler ile 15 yıllık mesleki tecrübeye sahip, fakülte mezunu, serbest muhasebeci mali müşavirlerin eğitimi başarı ile tamamlamaları durumunda Bağımsız Denetçi Belgesi almaya hak kazanacak.
     Gerekli sayının tamamlandığı ve KGKnın onay verdiği her il, ilçe ve lokasyonda örgün eğitimler gerçekleştirilecek. İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa gibi meslek mensuplarının yoğun olduğu illerde başvuru sayısına bağlı olarak birden fazla lokasyonda örgün eğitimler yapılacak.
     Uluslararası sertifikasyona sahip olan SAÜ Sürekli Eğitim Merkezi (SAÜSEM) bir yılı aşkın süreden beri, farklı üniversitelerden alanında uzman yetkin öğretim üyeleri ile ortak çalışmalar yaparak, Bağımsız Denetçi Eğitimi için gerekli hazırlıkları tamamladı.
     Eğitim, KGKnın koordinasyonunda şubat ayında başlayacak, eğitimlere ilişkin detay bilgilere www.kgk.sakarya.edu.tr internet adresinden ulaşılabilecek.
    
     Muhabir: Uğur Subaşı
     Yayıncı: Kemal Kaymak
<< Önceki Haber SAÜde Bağımsız Denetçi Eğitim semineri düzenlenecek Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER