SAÜde Ekonomi Zirvesi düzenlendi

SAÜde Ekonomi Zirvesi düzenlendi -MÜSİAD eski Başkanı Vardan: 2023 Hedeflerine inanarak ve çalışarak ulaşabiliriz -Kişi başına milli gelirimiz yaklaşık 2 bin-3 bin dolarlardan 10 bin dolara çıkmış durumda -Geçmiş ol


SAKARYA (A.A) - Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) eski Başkanı Ömer Cihad Vardan, kişi başına milli gelirin yaklaşık 2 bin-3 bin dolarlardan 10 bin dolara çıktığını belirterek, hükümetin koyduğu 2023 hedeflerine inanarak ve çalışarak ulaşılabileceğini söyledi.
     Sakarya Üniversitesi (SAÜ) Sanayi-Üniversite işbirliği kulübünün düzenlediği Ekonomi Zirvesi, işadamı ve çeşitli firma yöneticilerin katılımıyla SAÜ Kültür Kongre Merkezinde gerçekleştirildi.
     Programa katılan MÜSİAD eski Başkanı Vardan, Türkiyenin geçirdiği toplumsal kırılmaların sonucunda yakaladığı istikrarın önemine dikkati çekerek, Türkiyenin 2023 gibi uzun vadeli hedefleri ancak istikrarlı bir ortamda belirleyebileceğini söyledi.
     Şimdi beğeniriz beğenmeyiz bir hedefimiz var ve oraya gidecek yolları bulmak için çalışma yapabiliriz diyen Vardan, Türkiyenin en önemli hedeflerinin 2023e kadar 500 milyar dolar ihracat rakamını yakalaması ve dünyanın en büyük ilk 10 ekonomisi içinde yeralaması olduğunu söyledi.
     2000 yılların başlarında Türkiyenin 30 milyar dolar civarında ihracat yaptığını, bugün bu rakamın 150 milyar dolarla 5 katına çıktığına dikkati çeken Vardan, şunları söyledi:
     Gayrisafi milli hasılamız 3 katına çıkmış. Kişi başına milli gelirimiz yaklaşık 2 bin-3 bin dolarlardan 10 bin dolara çıkmış durumda. Demek ki, geçmiş olduğumuz 15 senelik dönemde biz bunu yapabilmişiz, bundan sonrada yapabiliriz ama buna inanmamız lazım. 2023 hedeflerine inanarak ve çalışarak ulaşabiliriz.
     SAÜ Endüstri Mühendisliği Başkanı Prof. Dr. Orhan Torkul da öğrencilerin derslerin yanında memleket meseleleriyle de ilgilenmesi gerektiğini söyledi.
     Torkul, Tüm gelişmiş ülkelerin liderlerine baktığımızda hepsi üniversite topluluklarında ve sivil toplum örgütlerinde fiili görev almış ve genç yaşlarda ülkelerini düşünen insanlardır. Bende bu topluluğu bu ülkenin gelecek liderleri olarak görüyorum ifadelerini kullandı.
    
     Muhabir: Enes Duran
     Yayıncı: Atakan Çelik
<< Önceki Haber SAÜde Ekonomi Zirvesi düzenlendi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER