Savaştan kaçtı, Türk kulüplerinde forma giymek

Savaştan kaçtı, Türk kulüplerinde forma giymek istiyor -Suriyede ordu birliklerinin bombardımanından sağ kurtulup ailesiyle Türkiyeye sığınan 16 yaşındaki Musa el-Favaz Bedran, futbol yeteneğini geliştirip Türk kulüplerinde forma giy


ŞANLIURFA (A.A) - Halil Fidan - Suriyede ordu birliklerinin bombardımanından sağ kurtulup ailesiyle Türkiyeye sığınan 16 yaşındaki Musa el-Favaz Bedran, futbol yeteneğini geliştirip Türk kulüplerinde forma giymek istiyor.
     Haseke kentindeki El Cezire Kulübünde futbol oynayan Bedranın ailesiyle yaşadığı ev, yaklaşık iki ay önce ordu birliklerinin saldırısına hedef oldu. Kullanılamayacak hale gelen evden sağ kurtularak yakınlarıyla Şanlıurfaya gelen Bedran, tüm imkansızlıklara rağmen futbol oynamaya devam ediyor.
     Futbola tutkusu sayesinde yaşadığı travmadan kurtulan Bedran, futbol oynamayı hayal ettiği Türkiyede keşfedilmeyi bekliyor.
    
     -Fenerbahçe hayranı-
    
     Musa el-Favaz Bedran, AA muhabirine yaptığı açıklamada, daha önce ülkesinde futbol maçı oynayan Fenerbahçeye hayran olduğunu söyledi.
     Ordu birliklerinin saldırıları nedeniyle evlerini terk ettiklerinde futbol malzemelerini de bırakmak zorunda kaldığını ve maddi imkansızlıklar nedeniyle spor ayakkabısı ve forması bulunmadığını anlatan Bedran, şunları kaydetti:
     Bombardımandan sonra yola koyulduğumuzda futbol oynamayı hayal ettiğim ülkeye geleceğim için üzüntü ve heyecanı bir arada yaşadım. Buraya yerleşince ilk iş olarak mahallede top oynamaya başladım. Tanıdıklarım aracılığıyla Şanlıurfadaki futbol takımlarının seçmelerine katıldım. Futbolumu beğendiler ama pasaportum ve çalışma iznim bulunmadığı için takıma alınmadım. Ama pes etmedim ve her fırsatta top oynamaya devam ettim. Tüm olumsuzluklara rağmen burada bir takımın formasını giyeceğime inanıyorum.
     Real Madridli ünlü futbolcu Ronaldoya benzerliğiyle de dikkat çeken Bedran, arkadaşlarının oyun stilini ünlü futbolcuya benzettiğini öne sürdü.
     Bedran, Türkiyede Fenerbahçeye hayran olduğunu ve Hollandalı Kuytu çok sevdiğini ifade ederek, Fenerbahçeyi takip ediyorum. Alexin gidişine çok üzüldüm. Şu anda takımda en çok Kuytu beğeniyorum. Küçüklüğümden beri futbolcu olmayı hayal etmiştim. Umarım burada hayallerime ulaşırım şeklinde konuştu.
    
     Yayıncı: Sevil Çelik
<< Önceki Haber Savaştan kaçtı, Türk kulüplerinde forma giymek Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER