Şehit ailesinden çözüm sürecine destek

Şehit ailesinden çözüm sürecine destek -Şırnakta 2007 yılında terör örgütü üyeleriyle girilen çatışmada şehit düşen jandarma komando er Yıldırımın ailesi, terörün bitmesi adına çözüm sürecinden umutlu -Baba Yıldırım: "Çözüm sürecini


KARS (A.A) - Çağlar Sefertaş - Şırnakta 2007 yılında terör örgütü üyeleriyle girilen çatışmada şehit düşen jandarma komando er Servet Yıldırımın anne ve babası, terörün bitmesi adına çözüm sürecinden umutlu.
     Kağızmanın Çukurayva köyünde yaşayan şehit erin babası Fahrettin Yıldırım, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ülkede barışın sağlanması için hükümetin attığı adımları desteklediklerini söyledi.
     Artık terör olaylarının yaşanmamasını ve başka annelerin ağlamamasını istediklerini ifade eden Yıldırım, "Hepimiz insanız. Dağda olan da insandır ama kandırılmış ama cahilliğinden ne amaçla gitmişse oraya vebali ondan sorulsun. Devletin kolu uzundur, bildiğini yapabilir" dedi.
     Çözüm sürecini Türkiyenin geleceği açısından hoş gördüğünü ve bunun iyi bir gelişme olduğunu belirten Yıldırım, şunları kaydetti:
     "Bir köyde bir ailenin dağılmasıyla bir köy dağılmaz, bir köyün dağılmasıyla bir ilçe dağılmaz, bir ilçenin dağılmasıyla bir vilayet dağılmaz. Türkiye Cumhuriyeti ne yaparsa hoş yapar, iyi yapar. Açılımın sonu düzgün olsun. Başka askerlerimiz şehit olmasın, başka vatandaşlarımızın canı yanmasın. Bölünme olmayacak, şehidimin üzerinde nasıl bayrak dalgalanıyorsa Türkiye Cumhuriyetinin bayrağının dağların başında da dalgalanması lazım, ben bunu istiyorum. Toprak hepimizindir, hepimiz kardeşiz Türküyle, Lazıyla, Çerkeziyle..."
     Yıldırım, bu vatan için ecdadın Sarıkamışta şehit olduğunu anımsatarak, "90 bin asker orada donarak şehit oldu. Benim oğlumun cenazesi bulundu, onların cenazeleri bile bulunmadı. O dedelerimizin hatırı için barış mesajları devam etsin" diye konuştu.
    
     -"Huzur ve barış istiyoruz"-
    
     Türkçe bilmeyen anne Pakize Yıldırım da barış sürecini desteklediğini ve bir an önce barışı istediklerini söyleyerek, 10 çocuğu olduğunu, bir oğlunu şehit verdiğini, başka annelerin ağlamasını istemediğini vurguladı.
     Akil İnsanlar Heyetinin çalışmalarını da desteklediklerini kaydeden anne Yıldırım, şöyle devam etti:
     "Milletle bütünleşmelerini, fikirlerini almaları, gezmelerini destekliyoruz. Açılan bu sürecin yolunu bulacağına inanıyorum. Barışın sağlanacağına inanıyoruz. Yurt dışına çıkmalarını onaylıyoruz fakat eyleme katılanların cezalarını çekmelerini istiyoruz. Büyük Türkiye için huzur ve barış istiyoruz."
    
     Yayıncı: Yücel Velioğlu
<< Önceki Haber Şehit ailesinden çözüm sürecine destek Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER