Şehit Binbaşı Mehmet Aras Çepni Lisesinin

Şehit Binbaşı Mehmet Aras Çepni Lisesinin okul ortaklığı teklif çağrısı kabul edildi


SİVAS (A.A) - AB Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığınca yürütülen Hayat Boyu Öğrenme Programı kapsamında, Şehit Binbaşı Mehmet Aras Çepni Lisesinin Almanya Wuppertal Elberfeld Berufskollega yaptığı okul ortaklığı teklif çağrısı kabul edildi.
     Okul bahçesinde düzenlenen törene, Gemerek Kaymakamı Yusuf Özbey, ilçe protokolü ve Alman misafirler katıldı. Şehit Binbaşı Mehmet Aras Çepni Lisesi Müdürü Çimen Özden, proje hakkında katılımcılara bilgi verdi.
     Avrupa Birliği Bakanlığı AB Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığınca Ulusal Ajans ile birlikte yürütülen Hayat Boyu Öğrenme Programı kapsamında yaptıkları Vatanda ve Gurbette Göçün Etkilerinin Araştırılması başlıklı okul ortaklığı proje başvurularının onaylandığını belirten Özden, projenin Avrupa Komisyonundan sağlanan 15 bin avro hibeyle desteklendiğini kaydetti.
     Özden, proje çerçevesinde Alman katılımcıların hazırlık ziyareti için ilçeye geldiğini söyledi.
     Gemerek Kaymakamı Özbey ise okul ortaklığı projesine dahil olan öğretmenleri ve öğrencileri tebrik etti.
     Çepni Belediye Başkanı Hurşit İmren de Okulumuzun gerek fiziki gerekse ihtiyaçları konusunda yardımcı olabildikse, çorbada tuzumuz olduysa ne mutlu bizlere dedi.
     İmren, projede emeği geçenlere teşekkür etti.
     Kaymakam Özbey ve diğer yetkililerin, proje kapsamında yurt dışından gelen misafirlerle bir süre sohbet ettiği törende, öğrenciler duygularını anlatan konuşmalar yaptı.
    
     Muhabir: Kemal Erdoğmuş / Tuba Karahan
     Yayıncı: Ahmet Ekici
<< Önceki Haber Şehit Binbaşı Mehmet Aras Çepni Lisesinin Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER