Şehitler Haftası ve Çanakkale Deniz Zaferinin

Şehitler Haftası ve Çanakkale Deniz Zaferinin 98inci yıl dönümü -Tarihçi Yazar Bahadıroğlu: Anadoluda şehidin anası, bayrağa sarılı tabuttan evladını çıkarıp toprağa verdikten sonra Vatan sağ olsun diyebiliyorsa bu milletin ve devlet


BİLECİK (A.A) - Tarihçi Yazar Yavuz Bahadıroğlu, Anadoluda şehidin anası, bayrağa sarılı tabuttan evladını çıkarıp toprağa verdikten sonra Vatan sağ olsun diyebiliyorsa bu milletin ve devletin sırtı yere gelmeyecek, ezanı ve bayrağıyla sonsuza kadar yaşayacaktır dedi.
     Bahadıroğlu, Şehitler Haftası ve Çanakkale Deniz Zaferinin 98inci yıl dönümü dolayısıyla Bozüyük ilçesinde bir otelde, Belediye ve İlçe Müftülüğünce düzenlenen 18 Mart Çanakkale Zaferi ve İstiklal Marşının Kabulü konulu konferansta, memleketin altında milyonlarca şehidin imzası olduğunu söyledi.
     Türkiyenin, toprağın altında ebediyeti yaşayanların da devleti ve milleti olduğuna işaret eden Bahadıroğlu, şöyle konuştu:
     Bu ülke hala şehit veriyor. Anadoluda şehidin anası, bayrağa sarılı tabuttan evladını çıkarıp toprağa verdikten sonra Vatan sağ olsun diyebiliyorsa bu milletin ve devletin sırtı yere gelmeyecek, ezanı ve bayrağıyla sonsuza kadar yaşayacaktır. Bugün ne olursa ABDye ihale ediyoruz. ABD, devlet olma sürecini henüz tamamlayamamış bir devlettir. Bakalım, Osmanlı gibi 600üncü yaşında var olabilecek mi- Mesela Sovyetler Birliği var olamadı. Galiba büyüme sırası Türkiyeye geliyor yeniden ama bunun bir şartı var; Çanakkale ruhunda ittifak, birlik, beraberlik, birbirimizi anlamaya çalışmak.
     Osmanlı Devleti 17 yıl savaştırılmıştı ve ayakta duramıyordu. 17 yıl aralıksız savaşın bir milletin, insan, para ve silah kaynakları tükenir. En tükenmiş anımızı kollayıp Çanakkaleye dünyanın en büyük armadasını gönderirler. 18 büyük zırhlı, uçak gemisi, 42 uçak. Dünyanın ilk uçak gemisi Çanakkaleye geldi. Torpido gemisi, torpil arama gemisi geldi. 506 top, günde 23 bin mermi atıyor, metre kareye 6 ton çelik düşüyor Çanakkaleye.
     Bozüyük Müftüsü Burhan Çakır da Çanakkale Zaferinin, yokluk ve imkansızlıklara rağmen inancın ve azmin hiçbir engel tanımadığının canlı bir örneği olduğunu kaydetti.
     Konferansa, Bozüyük Kaymakam Oktay Kaya, Garnizon Komutanı Bakım Yüzbaşı Alper Koç, Belediye Başkan Vekili Fatih Bakıcı, daire müdürleri, sivil toplum kuruluşları ve siyasi partilerin temsilcileriyle vatandaşlar katıldı.
    
     -Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı-
    
     Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı, şehitlik ve gazilik mertebelerine yükselen asker, polis, öğretmenler ve bu uğurda can veren vatandaşların, milletin haklı gurur kaynağı olduğunu bildirdi.
     Yağcı, Şehitler Haftası ve Çanakkale Deniz Zaferinin 98inci yıl dönümü dolayısıyla yaptığı yazılı açıklamada, vatanını ve insanlık onurunu canından aziz bilerek şehitlik ve gazilik mertebelerine yükselenlerin, milletin haklı gurur kaynağı olduğunu belirtti.
     Türk milletinin, inancı ve manevi değerleri bünyesinde vatan aşkıyla yandığı ve vatanını savunduğu sürece şehitlik ve gazilik onurunun, milletin en kutsal değeri olarak kalacağına işaret eden Yağcı, şunları kaydetti:
     Yüce Türk milleti, vatanını canından aziz bilmiş ve büyük bir onurla Ya istiklal ya ölüm demiştir. Biz bugün bu Cennet vatanda bu kadar huzurlu ve rahatsak bu günlerimizi, destanlar yazan şehitlerimize ve gazilerimize borçlu olduğumuzu unutmamalıyız. Çanakkale Deniz Zaferi sonunda zamanın en gelişmiş silahları ile donatılmış, ırkları, renkleri ve dilleri değişik düşman kuvvetleri, bir hilal uğruna mücadele eden Türk askeri karşısında ağır bir yenilgiye uğramış ve geri çekilmek zorunda kalmıştır. Vatanını ve insanlık onurunu canından aziz bilerek şehitlik ve gazilik mertebelerine yükselen askerimiz, polisimiz, öğretmenlerimiz ve bu uğurda can veren vatandaşlarımız, milletimizin haklı gurur kaynağı olmuştur. Milletimizin birlik ve beraberlik ruhuyla neler başarabileceğini bütün dünyaya gösteren ve Çanakkale geçilmez dedirten bu destan, sadece tarihe değil, gönüllere de kazınmıştır.
    
     -Bozüyük Belediye Başkan Vekili Fatih Bakıcı-
    
     Bozüyük Belediye Başkan Vekili Fatih Bakıcı, Çanakkale Deniz Zaferinin, Mehmetçiğin vatan ve millet sevgisinin ölümsüzlük anıtı olduğunu bildirdi.
     Bakıcı, Şehitler Haftası ve Çanakkale Deniz Zaferinin 98inci yıl dönümü dolayısıyla yaptığı yazılı açıklamada, tarihin akışını değiştiren Çanakkale Zaferini, Türk milletinin cesareti ve kahramanlığının destan olduğu zaferlerden biri diye niteledi.
     Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürkün, Çanakkale Zaferi, Türk askerinin ruh kudretini gösteren şayanı hayret ve tebrik bir misaldir. Emin olmalısınız ki Çanakkale Muharebelerini kazandıran bu yüksek ruhtur sözlerini hatırlatan Bakıcı, şöyle devam etti:
     Bu zafer, Mehmetçiğin vatan ve millet sevgisinin ölümsüzlük anıtıdır. Milli Mücadele yıllarından bu yana ülkemizin karşılaştığı her türlü tehlikeye karşı canlarını siper eden şehitlerimiz, ülkemizin bağımsızlığı ve bölünmez bütünlüğünün korunması, huzur ve güven içinde yaşamamız, milli çıkarlarımızın savunulması ve vatanımıza hizmet etmek için canlarını feda ederek, milletimizin gönlündeki yerlerini almıştır. Bağımsızlığımızın, özgürlüğümüzün, vatan sevgimizin, birlik ve bütünlüğümüzün ölümsüzleşen simgeleri olan aziz şehitlerimiz, sonsuza kadar gönlümüzde yaşayacaktır. Üzerinde yaşadığımız bu kutsal vatan toprakları, ülkemizin devleti ve milletiyle bölünmez bütünlüğünün korunması uğrunda hayatlarını kaybeden kahraman şehitlerimizin bize mirasıdır. Bize düşen görev, bize emanet edilen bu kutsal topraklarda atalarımızın güzel ülkemiz için ödediği büyük bedelin anlam ve öneminin farkına vararak, aynı bilinçle vatan topraklarına sahip çıkmak, Cumhuriyetimizi yeni kazanımlarla yarınlara taşımak, birlik ve beraberliğimizi korumak ve dünyanın çağdaş, kalkınmış ve güçlü ülkelerinden biri olma yolundaki hedefimize kararlılıkla yürümektir.
    
     Muhabir: Barış Eren - Muhsin Arslan
     Yayıncı: Sedat Gök
<< Önceki Haber Şehitler Haftası ve Çanakkale Deniz Zaferinin Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER