Şehitlerimizi uğurluyoruz

Şehitlerimizi uğurluyoruz -Şemdinlideki çatışmada şehit olan Piyade Uzman Onbaşı Ersan Sancının cenazesi, Gençlik ve Spor Bakanı Kılıçın da katıldığı törenle Samsunda toprağa verildi -Şehit annesi Gülcan Sancı: Çapulcuları biti


SAMSUN (A.A) - Hakkarinin Şemdinli ilçesi Derecik beldesi kırsalında teröristlerle çıkan çatışmada şehit olan Piyade Uzman Onbaşı Ersan Sancının (26) cenazesi, memleketi Samsunun Ladik ilçesinde Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıçın da katıldığı törenle toprağa verildi.
     Şehidin naaşı, Çarşamba Havaalanından alınarak Ladik ilçesi Akpınar Mahallesinde bulunan baba ocağına götürüldü. Burada helallik alınmasının ardından şehit Sancının cenazesi, ilçe meydanındaki tören alanına getirildi.
     Burada, Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, şehidin yakınlarına başsağlığı diledi.
     Bakan Kılıç, şehit annesi Gülcan Sancının elini öperek başsağlığı diledi. Bu sırada şehit annesi Sancı, Sana devlet arka çıkar yavrum. Öcünü yerde bırakmazlar yavrum. Çok yemek ye diyordum sana, dinç ol da arkadaşlarının öcünü al diyordum. Şimdi de arkadaşların senin öcünü alacak yavrum. Asker biter mi yavrum. 3 tane daha büyütüyorum. Kasım ayında Sametimi askere göndereceğim. Çapulcuları bitirin, fırsat vermeyin, Şemdinliyi başlarına yıkın diyerek ağladı.
     Burada kılınan cenaze namazının ardından şehit Sancının cenazesi Akpınar Mahallesindeki aile mezarlığında toprağa verildi.
     Cenaze törenine şehidin ailesi ve yakınları, Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, AK Parti Samsun milletvekilleri Ahmet Yeni ve Akif Çağatay Kılıç, MHP Samsun Milletvekili Cemalettin Şimşek, Samsun Vali Vekili Hasan Özhan, İl Garnizon Komutanı Tuğgeneral Mehmet Göktan, Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz ve askeri erkan ile çok sayıda vatandaş katıldı.
     Tören sırasında bir grup, Türk bayrağı açarak, Şehitler ölmez, vatan bölünmez şeklinde slogan attı.
    
     Muhabir: Fatma Kalay - İlyas Gün
     Yayıncı: Orhan Topal / A. Fatih Tekcan
<< Önceki Haber Şehitlerimizi uğurluyoruz Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER