Şehitlerimizi uğurluyoruz

Şehitlerimizi uğurluyoruz -Afyonkarahisardaki patlama şehit olan onbaşı Emrah Kartalın cenazesi toprağa verildi


ZONGULDAK (A.A) - Afyonkarahisardaki Şehit Uzman Çavuş Mete Saraç Kışlasında meydana gelen patlamada şehit olan Onbaşı Emrah Kartalın cenazesi, Zonguldakın Beycuma beldesine bağlı Eceler köyünde toprağa verildi.
     Emrah Kartalın (26) cenazesi, GATAdaki törenin ardından askeri helikopterin iniş yaptığı Zonguldak Havaalanından alınarak Çaycuma Devlet Hastanesi morguna götürüldü.
     Daha sonra Kartalın Türk bayrağına sarılı tabutu cenaze aracıyla Eceler köyündeki baba evine getirildi. Anne Ergül Kartalın, oğlunun tabutunu görerek fenalık geçirmesi üzerine taziyeler beklenmeden Kartalın cenazesi, askerlerin omzunda köy meydanındaki tören alına kadar taşındı.
     Dede Baki Kartal, cenaze namazı öncesi şehidin tabutunun yanına gelerek torununun bedelli askerlik yapmasını istediğini belirterek, Kendisi kabul etmedi. Askere gitti. Onu bir gün bile zor gördüm. Hakkımı helal ediyorum dedi.
     Anne Ergül Kartal ve yakınları şehidin tabutuna sarıldı. Şehidin babası Ercan Kartal, yakınlarından ağlamamalarını istedi.
     İl Müftüsü Refik Bulutun kıldırdığı cenaze namazının ardından şehidin cenazesi, vatandaşların ve askerlerin omzunda köy mezarlığına kadar taşındı ve burada tabutla toprağa verildi.
     Cenaze törenine şehidin yakınları ve ailesi, AB Bakan Yardımcısı Alaattin Büyükkaya, Zonguldak Valisi Erol Ayyıldız, AK Parti Zonguldak milletvekilleri Ercan Candan ve Özcan Ulupınar, CHP Zonguldak Milletvekili Ali İhsan Köktürk, 3. Jandarma Eğitim Tugay ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Zeki Es, bazı belediye başkanları, kaymakamlar ve vatandaşlar katıldı.
     Bu arada, cenaze törenine Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve bazı bakanlar ile Genelkurmay Başkanlığı ile şehidin ABDde master yaptığı Teksas A&M Üniversitesi Corpus Christinin çelenk gönderdiği görüldü.
    
     Muhabir: Ferdi Akıllı / Erdinç Aksoy
     Yayıncı: Murat Taydaş
    
     Yayıncı:
<< Önceki Haber Şehitlerimizi uğurluyoruz Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER