Selamlaşmak için 800 adet tebrik kartı

Selamlaşmak için 800 adet tebrik kartı gönderdi


KAYSERİ (A.A) - Kayserili Avukat Murat Çolak, Dünya Selamlaşma Günü dolayısıyla hazırlattığı 800 adet tebrik kartını bazı kişilerle çeşitli kurum ve kuruluşlara gönderdi.
     Murat Çolak, AA muhabirine, günümüzde selamlaşmanın azaldığını, güler yüzle söylenen selamların toplumsal kaynaşma ve huzurun tesisine kişisel anlamda katkı sağladığını söyledi.
     Selamın insanlığın ortak sözcüğü olduğunu vurgulayan Çolak, Selam, dua, rahmet, bereket, güven, hak, kardeşlik, dostluk ve barış anlamı taşımaktadır. Selam, Ben buradayım, senin varlığını tanıyor ve sana saygı duyuyorum demenin en kısa yoludur dedi.
     İnsanlığın ortak dili ve gönül kapısını çalmanın en nezaketli biçiminin selam olduğunu belirten Çolak, Bu sene ilk defa böyle bir çalışma yapmak istedim. Arkadaşlarımın desteğiyle 800 adet tebrik kartı hazırlatıp, çeşitli kurum ve kuruluşlara, siyasilere ve bürokratlara gönderdim. Tebrik kartının zarfına da çeşitli dillerde selam kelimesini yazdım. Cumhurbaşkanına ve Başbakana, muhalefet liderlerine de gönderdim. Kartları alan bazı kişiler bana telefon ve internetten Aleykümselam diyor. Bu durumdan çok memnun oluyorum. Tanımadığım insanlarla tanışmak, Allahın selamını paylaşmak çok güzel bir duygu. Tanıştığım kişilerle arkadaşlık bağı kurmaya başladım bile diye konuştu.
     Dinimizde selama büyük önem verildiğinin altını çizen Çolak, şunları kaydetti:
     Kuran-ı Kerimde Nisa suresi 86. ayette, Sizi biri selam ile selamlandığı zaman, siz de ondan daha güzeliyle karşılık verin veya verilen selamı aynen iade edin. Şüphesiz Allah, her şeyin hesabını gereği gibi yapandır deniliyor. Hadis-i şerifte ise Peygamber Efendimiz, Nefsim elinde olana yemin olsun ki, siz iman etmedikçe cennete giremezsiniz. Birbirinizi sevmedikçe de iman etmiş olmazsınız. Ben size yaptığınız takdirde birbirinizi seveceğiniz bir iş göstereyim mi- Selamı aranızda yayın demiştir. Bundan ötürü Dünya Selamlaşma Gününüzü en içten dileklerimle tebrik ediyor, tüm insanlığı ve dünya Müslümanlarını en kalbi duygularımla selamlıyorum.
    
     Muhabir: Mustafa Demircioğlu
     Yayıncı: Mustafa Yıldız
<< Önceki Haber Selamlaşmak için 800 adet tebrik kartı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER