Selçukluda pazarcı esnafına Pazar Yönetmeliği yasası

Selçukluda pazarcı esnafına Pazar Yönetmeliği yasası anlatıldı


KONYA (A.A) - Selçuklu Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ve Konya Pazarcılar Odası tarafından pazarcı esnafına Pazar Yönetmeliği anlatıldı.
     Konya Esnaf ve Sanatkarlar Odası toplantı salonunda düzenlenen programda konuşan Konya Pazarcılar Odası Başkanı Tahsin Öz, yeni çıkan Pazar Yönetmeliği yasası ile pazarcıların da bir esnaf sıfatı kazandığını dile getirdi.
     Türkiye Sebzeciler-Meyveciler ve Seyyar Pazarcılar Federasyon Başkanı Mehmet Çakman da yeni çıkan pazarcılar yönetmeliği ile ilk defa Türkiyede pazarcılığın bir meslek olarak sıfat kazandığını söyledi.
     Çıkmış olan yönetmelikle zabıta teşkilatının uygulama safhasında yapılan her düzenlemenin pazar esnafının geleceği olduğunu belirten Çakman, Büyük marketlerle rekabet edebilmemiz için gerekli olan düzenli pazar yerlerinin oluşması bu yönetmeliğe bağlı dedi.
     Pazar yerleri ile ilgili yönetmelik konusunda teknik bilgi veren Selçuk Üniversitesi Hukuk Fakültesi Araştırma Görevlisi Ahmet Kürşat Ersöz, yeni yönetmelikle birlikte meydana gelecek uygulamaların, pazarcı esnafını nasıl etkileyeceği hakkında açıklamalarda bulundu.
    
     Muhabir: Sayed Khodaberdi Sadat
     Yayıncı: Rıfat Yerlikaya
<< Önceki Haber Selçukluda pazarcı esnafına Pazar Yönetmeliği yasası Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER