Selçukluda şivlilik ve fener alayı coşkusu

Selçukluda şivlilik ve fener alayı coşkusu


KONYA (A.A) - Selçuklu Belediyesi tarafından organize edilen şivlilik ve fener alayı kutlamaları ile üç aylar ve regaip kandili coşkuyla karşılandı.
     Selçuklu Belediyesi önünde gerçekleştirilen program çocuklara, içerisinde fener, kuru üzüm ve leblebinin bulunduğu şivlilik paketinin dağıtımıyla başladı. Led ışıklı fenerlerin yakılmasıyla renkli görüntüler ortaya çıkarken, çocuklar eğlenceli saatler geçirdi.
     Palyaço ve çizgi film karakterlerinin maskotları ile eğlenen çocuklar, sahnede gerçekleştirilen şarkı ve dans yarışmalarıyla yeteneklerini sergiledi.
     Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, unutulmaması gereken bir Konya geleneğini yaşatmaya devam ettiklerini söyledi.
     Üç ayların başlangıcında, böyle unutulmuş adetleri birlikte yaşamaktan büyük bir memnuniyet duyduklarını dile getiren Altay, "Fener alayı ve şivlilik programında güzel çocuklarımız eğleniyorlar. Üç ayların layıkıyla geçmesini diliyorum" dedi.
     Gecenin ilerleyen saatlerine kadar süren şivlilik ve fener alayı kutlamaları çocuklara dağıtılan çeşitli hediyeler ve havai fişek gösterileri ile son buldu.
    
     Muhabir: Sayed Khodaberdi Sadat
     Yayıncı: Murat Aslan
<< Önceki Haber Selçukluda şivlilik ve fener alayı coşkusu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER