Selimiye Camisinin rölövesi çıkartılacak

Selimiye Camisinin rölövesi çıkartılacak -Edirne Valisi Duruer: Selimiye Camisinin maalesef rölövesi yoktu, bu sadece Edirnenin değil, Türkiyenin ayıbıydı -Selimiye Camisinin rölövesini çıkartıyoruz (Fotoğraf


EDİRNE (A.A) - Edirne Valisi Hasan Duruer, Selimiye Camisinin rölövesinin olmayışının Türkiyenin ayıbı olduğunu belirterek, rölöve çalışmalarına başladıklarını söyledi.
     Vali Duruer, Polis Bahçesinde düzenlediği basın toplantısında, tarihi eserlere sahip çıkmak mecburiyetinde olduklarını bildirdi.
     Edirnede Vakıflar Bölge Müdürlüğü ve Kültür Bakanlığınca restore edilmiş birçok eser bulunduğunu, diğer eserleri de restore etmek istediklerini ifade eden Duruer, İlk olarak Hasan Sezai Hazretlerinin türbesine başladık. Daha sonra camisini inşa edeceğiz, sonra da çevresini düzenleyeceğiz. Çok önemli bir yer. Burasını, Edirneye yakışır hale getireceğiz dedi.
     Duruer, UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesinde yer alan Selimiye Camisinin rölövesinin bulunmadığına dikkati çekerek, şöyle konuştu:
     Selimiye Camisinin maalesef rölövesi yoktu, bu sadece Edirnenin değil, Türkiyenin ayıbıydı, bu sadece Edirnenin değil, Türkiyenin ayıbıydı. Selimiyeyi, Türk tarihinin belki de en önemli eseri olarak değerlendiriyorum. Şu anda Selimiye Camisinin rölövesini çıkartıyoruz. Rölöveyi çıkartırken İstanbul Metropolitan Planlamanın (İMP) elemanları lazerli taramayla dünya çapında bir çalışma yapıyorlar. Sıfır hatayla önce taraması yapılacak, sonra rölövesi çıkartılacak.
     Metruk vaziyetteki Beylerbeyi Türbesinin hafta içinde restorasyonuna başlayacaklarını anlatan Vali Duruer, metruk haldeki çok sayıda çeşmeyi de restore ederek işlevsel hale getireceklerini sözlerine ekledi.
    
     Muhabir: Gökhan Balcı / Hakan Şahin
     Yayıncı: Kemal Kaymak
<< Önceki Haber Selimiye Camisinin rölövesi çıkartılacak Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER