Dünya Yaşlılar Günü

Dünya Yaşlılar Günü


HATAY (A.A) - Halk Sağlığı İl Müdürü Sebahattin Yılmaz, toplumu bugünlere ulaştıran yaşlıların karşılaştıkları sosyal, ekonomik ve psikolojik sorunların belirlenmesi ve çözüm yollarının aranması amacıyla tüm dünyada 1 Ekim tarihinin Uluslararası Yaşlılar Günü olarak kutlandığını belirtti.
     Yılmaz, yaptığı yazılı açıklamada, gelenek ve göreneklere bağlı olarak her zaman yaşlılara saygı, hürmet ve merhamet göstererek onları üzecek, kıracak davranışlardan kaçınılması gerektiğini kaydetti.
     Türkiye nüfusunun yüzde 7.3ünün, Hatayda ise yüzde 5.7sinin 65 yaş üstü olduğunu belirten Yılmaz, ülkenin genç bir nüfus yapısına sahip olduğunu, ancak dünya nüfusunun global olarak yaşlanmasıyla, ülkedeki yaşlı nüfusun da giderek arttığını bildirdi.
     Nüfusun yaşlanmasıyla birlikte, kalp ve damar hastalıkları, inme, kanser, kemik erimesi gibi sağlık sorunlarının ortaya çıktığını vurgulayan Yılmaz, bunun yeni tutum ve hizmet gereksinimlerini gündeme getirdiğini belirtti.
     Yılmaz, ülkede 60 yaş ve üzeri gruplarda yapılan bir çalışmada, kalp rahatsızlığının ilk sırada olmak üzere, beyin ve damarla Kronik Akciğer Hastalığının (KOAH) sık görüldüğünü kaydetti.
    
     Muhabir: Hatay
     Yayıncı: İsmihan Özgüven
<< Önceki Haber Dünya Yaşlılar Günü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER