Sen Bartın İl Temsilcisi Bilgin:

Sen Bartın İl Temsilcisi Bilgin: -Adalet hizmeti verenler her şeyden önce insanca muamele görmek, emeklerinin karşılığını ve hak ettikleri itibarlarının iadesini istiyorlar


BARTIN (A.A) - Türk Büro-Sen Bartın İl Temsilcisi Serkan Bilgin, Adalet hizmeti verenler her şeyden önce insanca muamele görmek, emeklerinin karşılığını ve hak ettikleri itibarlarının iadesini istiyorlar dedi.
     Bilgin, Adliye binası önünde sendika üyeleriyle birlikte yaptığı basın açıklamasında, adalet çalışanlarının bir yandan ağır iş yükü altında ezilirken, diğer yandan kazanılmış haklarının ellerinden alındığını öne sürdü.
     Adalet çalışanlarının, ülkede en zor şartlar altında çalışan, en çok hakkı yenen ve hor görünen kamu personeli olduğunu savunan Bilgin, şöyle konuştu:
     Adalet hizmeti verenler her şeyden önce insanca muamele görmek, emeklerinin karşılığını ve hak ettikleri itibarlarının iadesini istiyorlar. Diğer memurlar gibi, 4483 sayılı yasanın içine alınmak, hakim ve savcıların iki dudağı arasından kurtulmak ve adalet teşkilatında var olan kast sisteminin kaldırılmasını istiyorlar. Daha da önemlisi hür iradeleriyle hizmet vermek istiyorlar. Sözün özü, herkese adalet dağıtılırken, kendimiz için de adalet istiyoruz. Yazı işleri müdürü, mübaşir, kâtip, teknik ekip, velhasıl şoförü, hizmetlisi olmadan yani adalet çalışanı olmadan hangi mahkeme düzeni oluşturulabilir, hangi karar alınabilir. Bizler, adalet çalışanlarının da yargılanmasının 4483 sayılı yasaya göre soruşturma izni alınarak yapılmasını, merkez ve taşra ayrımı yapılmaksızın yargı hizmetleri tazminatı verilmesini, ek ödemelerin emekliliğe yansıtılmasını talep ediyoruz. Adli emanet memurluğu kadrosunda çalışan emanet memurlarının özlük haklarının yeniden düzenlenmesi ve ek gösterge konusundaki mağduriyetlerinin giderilmesini istiyoruz.
    
     Muhabir: Kasım Sakallı/Selim Bostancı
     Yayıncı: Sinan Özmüş
<< Önceki Haber Sen Bartın İl Temsilcisi Bilgin: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER