Servis şoförlerine sabıka kontrolü

Servis şoförlerine sabıka kontrolü


MERSİN (A.A) - İl Emniyet Müdürlüğünün yeni eğitim-öğretim dönemiyle ilgili aldığı tedbirler kapsamında servis şoförlerine sabıka kontrolü yapılacağı bildirildi.
     Emniyet Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, Trafik Denetleme Şube Müdürlüğünce alınan tedbirler kapsamında, öğrencilerin ve okul taşıtlarının karıştığı trafik kazalarını önlemek, güvenli bir trafik ortamı oluşturmak ve servis şoförlerinin sorumluluklarının bilincine varmalarını sağlayabilmek amacıyla eğitim ve denetim çalışmaları sürüyor.
     Trafik denetiminde öncelikle araç şoförlerinin sabıkalarının olup olmadığı, araçta rehber personelin varlığı, çocukların emniyet kemeri kullanımı, araç kapısının otomatik ve camlarının sabit olup olmadığı, aracın sigorta durumu gibi konuların sistematik olarak kontrol edildiği ifade edilen açıklamada, şunlar kaydedildi:
     Okul servislerinde görülen eksiklikler neticesinde cezai işlemler uygulanmaktadır. Bununla birlikte öğretmenlerin, okul aile birliğinin veya velilerin gördükleri aksaklıkları 155 polis imdat telefonuna ya da Mersin Emniyet Müdürlüğünün www.mersin.pol.tr web sayfasında bulunan ihbar, şikayet ve öneriler kısmına bildirmeleri halinde önceden yaşanması muhtemel üzücü olayların önüne geçilecektir. Ayrıca ekim ayı içerisinde, okul servis aracı şoförleri ile rehber personel ve okul görevlilerine yönelik bilgilendirme toplantısı planlanmıştır.
    
     Muhabir: Kerem Kocalar
     Yayıncı: Tevfik Işık
<< Önceki Haber Servis şoförlerine sabıka kontrolü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER