Servisçiler, yeni eğitim sisteminden şikayetçi

Servisçiler, yeni eğitim sisteminden şikayetçi


MERSİN (A.A) - Mersin Servis Aracı İşletmecileri Esnaf Odası Başkanı Nesil Aydın, yeni eğitim sisteminin okul servisçilerini olumsuz etkilediğini iddia etti.
     Aydın, yaptığı yazılı açıklamada, bu sene uygulamaya konulan 4+4+4 eğitim sisteminin servis taşımacılığı konusunda aksaklıklara neden olduğunu, okul giriş çıkış saatlerinin düzenlenmemesi halinde öğrencilerin okullara ulaşımının imkansız hale geleceğini iddia etti.
     Yeni eğitim sistemiyle birlikte uygulama konulan yeni ders müfredatıyla öğrenci giriş çıkış saatlerinde farklılıklar olduğunu, bu durumun öğrencinin okula ulaşımını zora düşürdüğünü ifade eden Aydın, şunları kaydetti:
     Yeni müfredatla birlikte ders başı yapma saatlerinde farklılıklar oldu. Hal böyle olunca eğitimin diğer ayağı olan servis taşımacılığında büyük sorunlar ortaya çıkıyor. Bir servisçi esnafı bu kadar farklı saat uygulamasıyla öğrencileri okullarına nasıl götürüp getirecek-. Eğitim sisteminde çocukların okullara güvenli bir şekilde ulaşımının da göz önünde bulundurulması gerek. Aksi takdirde öğrencilerimiz okullarına geç kalma ya da ulaşamama kaygısı yaşarken, ne kadar verimli olacakları son derece düşündürücüdür. Eğitimin diğer ayağı olan servis taşımacılığındaki sorunlar çözülmezse, eğitimin nasıl verileceği tartışılır.
     Öğrencilerin okullara ulaşımının ders müfredatı kadar önem taşıdığını dile getiren Aydın, yaşanan bu sorunların çözüme kavuşturulması konusunda İl Milli Eğitim Müdürlüğüne öneride bulunduklarını kaydetti.
    
     Muhabir: Zuhal Uzundere Kocalar
     Yayıncı: Tevfik Işık
<< Önceki Haber Servisçiler, yeni eğitim sisteminden şikayetçi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER