SESOB Başkanı Yüksel:

SESOB Başkanı Yüksel: -2012 yılında Sinopta 625 iş yeri açılırken buna karşılık 473 esnaf kepenk kapattı


SİNOP (A.A) - Sinop Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (SESOB) Başkanı Mehmet Yüksel, 2012 yılında Sinopta 625 kişinin yeni iş yeri açarak esnaflığa adım atarken, 473 esnafın ise kepenk indirdiğini söyledi.
     Yüksel, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 2012 yılında küresel ekonomik krizin etkilerinin biraz daha azaldığını ancak küçük esnafın temel sorunlarının hala çözüme kavuşturulamadığını söyledi.
     Büyük marketlerin küçük esnafın önünü tıkadığını, mahalle bakkallarının yerini büyük marketlerin aldığını ifade eden Yüksel, şunları kaydetti:
     Biz süper marketlere karşı değiliz ama çalışma şartlarının değiştirilmesinden yanayız. Hiç olmazsa akşamları erken kapatsınlar hafta sonları açmasınlar esnafımıza biraz nefes aldırsınlar. Küçük esnafımız çok zor durumda. Biz AB ülkelerinde olduğu gibi bazı kriterlerin getirilmesini arzu ediyoruz. 2012 yılında Sinopta 625 iş yeri açılırken buna karşılık 473 esnaf kepenk kapattı.
     Yüksel, birlik olarak esnafın sorunlarını dillendirmeye, sıkıntılarının çözümüne katkı sağlamaya devam edeceklerini sözlerine ekledi.
    
     Muhabir: Halit Gümüş / Fatma Kalay
     Yayıncı: Dilek Sezen
<< Önceki Haber SESOB Başkanı Yüksel: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER