Sevgi evlerinde kalan çocuklara sevgi eli

Sevgi evlerinde kalan çocuklara sevgi eli -Siirt Valisi, Cumhuriyet Başsavcısı, İl Emniyet Müdürü ve İl Jandarma Komutanının da aralarında yer aldığı protokol üyeleri eşleri ile sevgi evlerinde kalan çocukları hafta sonu tatilinde ya


SİİRT (A.A) - Siirt Valisi, Cumhuriyet Başsavcısı, İl Emniyet Müdürü ve İl Jandarma Komutanının da aralarında yer aldığı protokol üyeleri eşleri ile sevgi evlerinde kalan çocukları hafta sonu tatilinde yalnız bırakmadı.
     İl protokolü, devlet tarafından koruma altına alınan çocukların kaldığı 7 sevgi evindeki çocuklara kahvaltıda misafir oldu.
     Vali Ahmet Aydın, Cumhuriyet Başsavcısı Bayram Bayar, Ağır Ceza Reisi Mehmet Taze, vali yardımcıları Gürbüz Saltaş ve Mustafa Pala, İl Emniyet Müdürü Mutlu Ekizoğlu, İl Jandarma Komutanı Albay Feridun Yürekli eşleri ile ilde bulunan 7 sevgi evinden birine konuk olarak hafta sonu kahvaltılarını sevgi evlerinde kalan çocuklarla yaptılar.
     Kooperatif mahallesindeki sevgi evine konuk olan Vali Aydın ve eşi Arzu Aydın, çocuklarla sohbet ederek, çocukları konutlarına davet ettiler.
     Vali Aydın, burada yaptığı açıklamada, ilde 7 sevgi evi bulunduğunu belirterek, bundan sonra protokole mensup kişilerin ildeki 7 sevgi evine düzenli olarak konuk olacağını belirtti.
     Uygulamaya bu aydan itibaren başladıklarını ifade eden Vali Aydın, Bugün bu eve geldik. Gelecek ay biz başka bir eve gideceğiz. Diğer protokol üyesi arkadaşlarımızdan biri de bu eve konuk olacak. Bu evlerde çocuklarımıza çok güzel imkanlar sağlandı. Bu vesile ile çocuklarla sohbet edip dertleşeceğiz. Bu güzel ortamın oluşturduğu için Allah devletten razı olsun. Eskiden çocuk yuvaları yetiştirme yurtları kalabalıktı. Aile ortamı yoktu. Çocuklarımız burada güzel bir ortamda bakıcı anne gözetiminde kalıyorlar dedi.
     Vali Aydının eşi Arzu Aydın da, sevgi evlerinde kalan çocukları konutlarına davet ettiklerini belirterek, onları kendi çocukları ile tanıştıracaklarını söyledi.
     Çocuklara hediyeler veren Aydın çifti bir kız çocuğunun okuduğu Filistin adlı şiiri dinledikten sonra çocuklarla kahvaltı yaptılar.
     Diğer protokol üyeleri de Yeni mahallede bulunan 5 sevgi evine konuk olarak çocuklarla kahvaltı yaptılar.
     Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Aydın Sayın, sevgi evlerinde kalan çocuklarla birlikte kahvaltı yapan protokol üyelerine teşekkür etti.
    
     Muhabir: Ayhan Mergen-Zekeriye Güneş / Sema Kaplan
     Yayıncı: Erdem Gültekin
<< Önceki Haber Sevgi evlerinde kalan çocuklara sevgi eli Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER