Sevk Değerlendirme ve Denetleme Komisyonu Toplantısı

Sevk Değerlendirme ve Denetleme Komisyonu Toplantısı yapıldı


RİZE (A.A) - Rizede il dışı yapılan sevklerin değerlendirme ve denetleme komisyonu toplantısı gerçekleştirildi.
     Rize Devlet Hastanesi Konferans Salonunda yapılan toplantıya, Rize Sağlık Müdürü Mustafa Tepe, Rize Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri Şafak Sünbül, il genelinde hizmet veren hastanelerin yöneticileri ve acil servis sorumlu doktorları ile idareciler katıldı.
     Tepe, toplantıda yaptığı konuşmada, hasta nakil ve sevk işlemlerinde hastalara daha hızlı, daha kaliteli ve daha nitelikli acil sağlık hizmetlerinin verilmesinin amaçlandığını belirtti.
     Acil sağlık hizmetlerinde zamanın önemli olduğunu vurgulayan Tepe, Acil sağlık hizmetleri devletimiz tarafından tüm vatandaşlarımıza ücretsiz veriliyor. Ayrıca bu hizmeti memleketimizin en uzak köşesine kadar ulaştırıyoruz. Bir hastaya, yaralıya gönderilen ambulans ve sağlık ekibi gece gündüz, yaz kış, yağmur çamur demeden, araç yolu olsun ya da olmasın, hastaya ulaşmak için ellerinden gelen gayreti göstermektedir dedi.
     Tepe, İlçe hastanelerimizden il merkezimizdeki hastanelere, il merkezimizdeki hastanelerden ise diğer illere gerçekleştirilen hasta sevklerinin incelenmesi ve alınması gereken tedbirlerin belirlenerek il dışı sevklerin sayısının azaltılması ve sağlık kurumlarımızın sevkler hakkında yaşadığı sıkıntıların giderilmesi için gerekli önlemleri aldık. 2012 yılı içerisinde son 7 ayda il dışına 558 hasta sevki yaptık. İl dışına yapılan sevkler başta Trabzon, Samsun, Giresun olmak üzere muhtelif illere yapılmaktadır dedi.
     Toplantıda, il dışı hasta sevk sayılarının azaltılması için çeşitli kararlar alındı.
    
     Muhabir: Salih Yıldırım
     Yayıncı: Asena Akçay
<< Önceki Haber Sevk Değerlendirme ve Denetleme Komisyonu Toplantısı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER