Seydikemer'e sanayi kompleksi yapılıyor

Seydikemer'e sanayi kompleksi yapılıyor

Muğla'nın yeni ilçesi Seydikemer'e Kaş çevre yolu üzerinde 96 dükkan projeli Eşen Sanayi Sitesi Kompleksi yapılıyor. Daha önce 31 dükkanın hayata geçtiği sanayi sitesinde 29 dükkanın daha temeli atıldı. 1986 yılından bu yana hayata geçirilmeyi bekleyen projenin temel atma törenine Kaymakam Muammer Köken, Belediye Başkanı Yakup Otgöz, Seydikemer Esnaf ve Snatkarlar Odası Başkanı Harun Sağır ve diğer kurum müdürleri katıldı.

Törende konuşan Seydikemer Kaymakamı Muammer Köken, Eşen'de 900 personelin istihdam edildiği cezaevinin hizmet vermeye başladığını hatırlatırken, esnaflardan kendilerini yenilemelerini istedi. Tarımsal projeler üretmek isteyen kişi sayısının azlığına vurgu yapan Köken, "Milletçe ekmek isteyen değil ekmek veren bir milletiz. Bu yüzden iş istemek yerine, KOSGEB başta olmak üzere çeşitli desteklerle iş sahibi olmayı hedef edinelim" dedi.

Eşen'de küçük sanayi kurulduğu zaman bölgenin çehresinin değişeceğini söyleyen Seydikemer Belediye Başkanı Yakup Otgöz, bu bağlamda esnaftan birlik olmalarını istedi.

Konuşmaların ardından Sanayi Sitesi Kooperatif üyeleri tarafından emeği geçenlere plaket verildi. Plaket merasiminin ardından protokol üyeleri, sanayi sitesinin ilk harcı için butona bastı.
CİHAN
<< Önceki Haber Seydikemer'e sanayi kompleksi yapılıyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER