Seydişehirli lise öğrencileri okullarına 600 bin

Seydişehirli lise öğrencileri okullarına 600 bin lira ciro yaptırdı


KONYA (A.A) - Seydişehir Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi Mobilya İç Tasarım Bölümü öğrencileri, mobilya imalatı yaparak okullarına 600 bin lira ciro yaptırdı.
     Seydişehir Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi Mobilya İç Tasarım Bölümü Şefi Ömer Dinçsoy, öğrencilerin yaz boyunca çalıştığını ve 12 ay boyunca elde edilen cironun 600 bin liraya ulaştığını söyledi.
     Döner sermayenin istisnalar kurulunda olmasından dolayı resmi kurumlara ihale ve teklif vermeden doğrudan satış yapabildiklerini ifade eden Dinçsoy, şunları kaydetti:
     Öğretmenlerin yanı sıra öğrenciler de çalışarak, aylık 300 ile 600 lira arasında değişen bir gelir elde ediyor. Okulda öğrenciler yaz tatili döneminde Bozkır Kaymakamlığına bin 453 kitaplık, masa ve sandalye, Ahırlı, Derebucak kaymakamlıklarına 44 masa, sandalye, Konya İl Milli Eğitim Müdürlüğüne bin 600 sıra ve bin dolap imalatı yaptı. Konyada yeni açılan ilkokul ve ortaokulların mobilya ihtiyaçları da karşılandı.
     Mobilya ve iç tasarım öğrencileri ise yaz boyunca hem öğrendiklerini geliştirme imkanı bulduklarını hem de harçlıklarını çıkarttıkları kaydederek, mobilya ve iç tasarım bölümünü tercih ettikleri için memnun olduklarını ifade etti.
    
     Muhabir: Kadriye Kasap
     Yayıncı: Murat Aslan
<< Önceki Haber Seydişehirli lise öğrencileri okullarına 600 bin Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER