Seyfe Gölüne flamingo göçü

Seyfe Gölüne flamingo göçü -Havaların ısınması ve su seviyesinin yükselmesiyle Mucur ilçesindeki Seyfe Gölü Kuş Cennetine, kuğulardan sonra flamingolar da gelmeye başladı


KIRŞEHİR (A.A) - Havaların ısınması ve su seviyesinin yükselmesiyle Kırşehirin Mucur ilçesindeki Seyfe Gölü Kuş Cennetine kuğulardan sonra flamingolar da gelmeye başladı.
     Seyfe Gölü Ekoloji Derneği Başkanı Ömer Çetiner, yaptığı açıklamada, kuğular ve flamingoların Kuş Cennetine ayrı bir güzellik kattığını söyledi.
     Burada, nesli tükenmeye başlayan toy kuşlarının da görüldüğünü ifade eden Çetiner, Yağışların etkisiyle tamamen dolmaya başlayan Seyfe Gölü Kuş Cennetine son olarak flamingolar akın etmeye başladı. Henüz göç sezonu olmamasına rağmen flamingoların gelmesi bizi oldukça mutlu ediyor. Geçtiğimiz günlerde kuğular gelmişti. Şimdi çok sayıda flamingo geldi. Nesli tükenmeye başlayan toy kuşlarını da görmeye başladık. Misafir kuşlarımız güzellikleri ile Seyfe Gölüne renk katıyorlar dedi.
     Kuş Cennetinde flamingolar, kuğular ve toy kuşlarının görülmeye başlanması ile ziyaretçi sayısının da artmaya başladığını vurgulayan Çetiner, şöyle konuştu:
     Bu da bizi memnun ediyor. Seyfe Gölü Kuş Cennetinin güzellikleri devam ettikçe daha çok ziyaretçimizin geleceğini umuyorum. Kış mevsimi dolayısıyla Kuş Cennetinin yolları biraz bozuldu. Ziyaretçilerimiz gelirken sıkıntı çekiyor. Yolların bir an önce yapılmasını ve düzeltilmesini istiyoruz. Bazı yön levhalarında sıkıntılarımız var. Bunları da tamamlarsak ziyaretçilerimiz çok daha rahat ulaşacaklardır. Çalışmalar devam eder, gölün bu doluluk seviyesini koruyabilirsek, hem kuşlarımızın sayısı ve çeşidi artacak hem de ziyaretçilerimiz artacaktır.
    
     Muhabir: Abdullah Yıldız / İsmail İçer
     Yayıncı: Şükran Yücel
<< Önceki Haber Seyfe Gölüne flamingo göçü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER