Seyfe Gölü oniks taşı ile tanıtılacak

Seyfe Gölü oniks taşı ile tanıtılacak -SEYGED, Seyfe Gölündeki kuş türlerinin işlendiği oniks taşından hediyelik ürün yaptırdı


KIRŞEHİR (A.A) - Seyfe Gölü Kuş Cennetinin Kırşehire özgü oniks taşı ile birlikte tanıtılması için çalışma başlatıldı.
     Seyfe Gölü Ekoloji Derneği (SEYGED) Başkanı Ömer Çetiner, düzenlediği basın toplantısında, kentin önemli değerlerinden Seyfe Gölü Kuş Cenneti ve oniks taşını ön plana çıkarmayı hedeflediklerini söyledi.
     Üzerinde kuş türleri ve Kuş Cennetinin logosunun işlendiği Kırşehire özgü oniks taşından hediyelik ürünler tasarladıklarını ifade eden Çetiner, şöyle konuştu:
     "Seyfe Gölü Kuş Cenneti ile birlikte, şehrin önemli değerlerinden olan oniks taşını ön plana çıkarak tanıtılmasını arzuluyorum. Bir şehrin tanıtılmasında marka ürünler önemlidir. Kırşehire gelen misafirlerin alabileceği şehre özgü ürünlerden bir tanesi olacağına inandığım bu çalışma kentimizin tanıtılmasına katkı sağlayacaktır. Bu tür çalışma ile Seyfe Gölünün tanıtımının yanı sıra oniks işi ile uğraşan ve hediyelik eşya satan esnafımıza da büyük bir katkı sağlayacaktır. Şehrimize gelen misafirlerimize veya şehir dışına giderken dostlarımıza verebileceğimiz güzel bir hediye olacaktır."
     Seyfe Gölündeki kuş türlerini oniks taşı üzerine işleyerek Kırşehire özgü oniks taşını da ön plana çıkarmayı amaçladıklarını vurgulayan Çetiner, "Yöremize ait ve simge olmuş değerleri ön plana çıkararak marka ürünler yaratmalıyız. Bu tür markalar yaratırken simge durumundaki değerlerimizi de korumak ve güzelleştirmemiz lazım" diye konuştu.
    
     Muhabir: Abdullah Yıldız
     Yayıncı: Ersin Altınsoy
<< Önceki Haber Seyfe Gölü oniks taşı ile tanıtılacak Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER