SGKda genel değerlendirme toplantısı düzenlendi

SGKda genel değerlendirme toplantısı düzenlendi


BİTLİS (A.A) - Bitlis Sosyal Güvenlik Müdürlüğünce (SGK), genel değerlendirme toplantısı düzenlendi.
     SGKda düzenlenen toplantıda konuşan Vali Yardımcısı Akif Pektaş, bu tür toplantıların, bir ülkenin gelişmişlik düzeyinin ve kalkınmasının göstergesi olduğunu söyledi.
     Sosyal güvenlik anlamındaki atılımların, bundan sonra ki süreçte de artmasını ümit ettiğini ifade eden Pektaş, şöyle konuştu:
     Anayasamızın 2. maddesinde Türkiye Cumhuriyeti Devletinin sosyal bir devlet olduğundan bahsedilir. Sosyal devletin taşradaki sinir ucu da SGKdır. Bugün 7den 70e toplumun her kesimindeki birim, bir kamu görevlisi, yönetici, esnaf veya işçi olabilirsiniz. Ama mutlaka sosyal güvenlikle ilgili iş ve işlemlerin size temas ettiği bir alan vardır. İlimizin genel bir fotoğrafı ve sosyal politikalarla ilgili yapılması gerekenler hususunda bugün bir bilgilendirme yapılacak.
     SGK İl Müdürü İhsan Tunç ise kayıt dışı istihdamla mücadelede, kurumlararası işbirliği içinde olduklarını bildirerek, kayıt dışı çalışmaların en alt düzeye indirilmesi için çaba gösterdiklerini kaydetti.
     Tunç, 5510 sayılı Kanun ve Sosyal Güvenlik Reformu sürecinde gerçekleştirilen önemli çalışmalar, reform sonrası mevcut durum, kayıt dışı istihdamla mücadele, yeni teşvik sistemi, Bitlise yansıması, 2013 yılı projeleri ve hedefleri hakkında katılımcıları bilgilendirdi.
     Toplantıya, kurum amirleri ve SGK personelleri katıldı.
    
     Muhabir: Yunus Okur / Şener Toktaş
     Yayıncı: Levent Harman
<< Önceki Haber SGKda genel değerlendirme toplantısı düzenlendi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER