SGK İl Müdürü Kasım Tekin:

SGK İl Müdürü Kasım Tekin: -Amasya nüfusunun yüzde 99u genel sağlık sigortalı


AMASYA (A.A) - Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Amasya İl Müdürü Kasım Tekin, Amasya nüfusunun yüzde 99u genel sağlık sigortalı dedi.
     Tekin, gazetecilere yaptığı açıklamada, Genel Sağlık Sigortasının 2012 yılı itibariyle zorunlu olarak devreye girmesi ile beraber Türkiyede yaşayan vatandaşlarımızın sağlık sigortası kapsamına alındığını söyledi.
     Tekin, şunları kaydetti:
     Genel Sağlık Sigortası yürürlüğe girdikten sonra yeşil kart tarihe karışmıştır. Bu yasa ile beraber gelen en büyük reform 18 yaşına kadar bütün çocukların, anne veya baba gelir düzeyine bakılmaksızın, Genel Sağlık Sigortası kapsamına alınmasıdır. Amasyanın genel nüfus sayısı Ekim 2012 itibariyle 323 bin olup, toplam sigortalı sayımız ise 321 bin 850 kişidir. Buna göre sigorta kapsamı dışında kalan bin 229 kişi olmakla beraber Amasya il geneli nüfusuna göre sigortalı sayısında yüzde 99lara ulaşmış durumdayız. Genel Sağlık Sigortası uygulaması ile Türkiye genelinde herkes sigorta kapsamına alındı. Bu uygulama dünya örneğine az rastlanan bir uygulamadır. Genel Sağlık Sigortası uygulaması dünya genelinde de örnek bir uygulamadır. Biz bunu ülkemize gelip kurumumuz ziyaret eden yabancı ülke temsilcilerinden anlıyoruz.
     Tekin, Genel Sağlık Sigortası, kapsamı dışında kalan yüzde 1lik kesimi ise askerde olan ve belgelerini teslim etmeyen üniversite öğrencisi kişilerin oluşturduğunu ifade etti.
    
     Muhabir: Cihan Okur
     Yayıncı: Dilek Sezen
<< Önceki Haber SGK İl Müdürü Kasım Tekin: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER