Şiddet gören de, kilo sorunu olan

Şiddet gören de, kilo sorunu olan da buraya koşuyor -Eskişehirdeki Kadın Danışma ve Dayanışma Merkezine 4 yılda 2 bin 978 kadın, çeşitli şikayet ve isteklerle başvuruda bulundu -Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Daire Başkanı Süllü


ESKİŞEHİR (A.A) - Oktay Özden - Eskişehirde 4 yılda 2 bin 978 başvurunun yapıldığı Kadın Danışma ve Dayanışma Merkezine, psikolojik şiddet görenden sağlık sorunu olana, iş arayandan kredi almak isteyene, avukatla görüşmek isteyenden kilo problemi olan kadınların başvurduğu bildirildi.
     Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Daire Başkanı Jale Nur Süllü, AA muhabirine, 2008 yılında açılan merkezde kadınları şiddetle mücadelede yalnız olmadıklarını hissettirmek ve şiddetle mücadele yolları hakkında bilgilendirmeyi amaçladıklarını söyledi.
     Kadın Danışma ve Dayanışma Merkezinin, kurulduğu günden bu yana yoğun ilgi gördüğünü belirten Süllü, 2009 yılından beri Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığına bağlı olarak faaliyetlerini sürdüren merkezimize, bugüne kadar toplam 2 bin 978 kişi başvuruda bulundu. En çok psikolojik şiddet gören kadınlarımızın müracaat ettiği merkezimize, fiziksel, cinsel, ekonomik şiddete maruz kalan, çocuğu, eşi, ailesiyle sorunları olan, sağlık problemleri olan, iş arayan, sosyal yardım, kredi almak, avukatla görüşmek isteyen, kilo konusunda problemi olanlar da başvuruyor, destek alıyor dedi.
     Süllü, Kadın Danışma ve Dayanışma Merkezinde gönüllü ve belediye personeli olan 2 ön görüşme çalışanı, 2 psikolog, sosyal hizmet uzmanı, diyetisyen ve avukatların hizmet verdiğini kaydetti.
     Merkezdeki psikolog, avukat ve diyetisyenin her birinin günlük ortalama 10-15 kadınla görüştüğünü açıklayan Süllü, şöyle konuştu:
     Merkeze başvurduktan sonra sonra kendine güveni gelen, eşi ya da çevresiyle var olan sorunlarında iyileşmeler görülen hatta iddialı olacak ama hayatı tamamen değişen pek çok kadın gözlemlenmiştir. Merkeze başvuranların sorunları dinlenmekte, kadınları güçlendirici grup çalışmaları yapılmakta, psikolojik, hukuki, sağlık ve sosyal alanda danışmanlık sağlanmakta, ihtiyacı olanlar sığınma evine yönlendirilmekte, tıbbi ve ekonomik destek alabileceği mekanizmalara ulaşmalarına destek olunmaktadır. Kadına yönelik şiddet ve şiddetle mücadele konusunda bilgilendirici faaliyetler yürütmek, şiddetle mücadele araçlarının ihtiyaca uygun biçimde işleyip işlemediğini izlemek, şiddetle mücadele konusunda edinilen deneyimleri bilgiye dönüştürmek, şiddetle mücadele faaliyetlerine gönüllü destek vermek isteyen kadınları bilgilendirmek ve yönlendirmek, araştırmalar ışığında kadına yönelik şiddetle mücadele stratejileri oluşturmak, merkezin temel faaliyetleri arasındadır.
     Süllü, psikolojik, cinsel, ekonomik ve fiziksel şiddette son raddeye gelen ve kendileri başa çıkamayacakları anlaşılan kadınların sığınma evine yönlendirildiğini vurgulayarak, Kadın Danışma ve Dayanışma Merkezi, kadına yönelik şiddetle mücadele konusunda hastaneler, polis merkezleri, baro, valilik, kaymakamlık, belediyeler, sığınma evleri, üniversiteler, Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu (SHÇEK), Türkiye İş Kurumu (İŞKUR), sivil toplum örgütleri ve medya gibi pek çok kurum ve kuruluş ile işbirliği halinde çalışmaktadır. Psikolojik sorunları olanlara psikologlarımız, hukuki sorunları olanlara da avukatlarımız tarafından gerekli bilgilendirme ve destek sağlanmaktadır ifadelerini kullandı.
    
     Yayıncı: Mürsel Çetin
<< Önceki Haber Şiddet gören de, kilo sorunu olan Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER