Sığır ve dana derisinden maske yapıyor

Sığır ve dana derisinden maske yapıyor -Bodrumda 30 yıldır sığır ve dana derisinden maske yapan Gültekin İnal, bunları 10 ile 500 lira arasında değişen fiyatlarla satıyor


MUĞLA (A.A) - Bodrum ilçesinde bir kişinin sığır ve dana derisinden yaptığı maskeler, yerli ve yabancı turistlerin ilgisini çekiyor.
     Suda 15 gün kadar bekletilen sığır ve dana derisinin, yağ tabakasından arınması sağlanıyor. Daha sonra güneşte kurutulan deri, istenilen ebatta kesilerek işlenmeye hazır hale getiriliyor.
     Uzun yıllardır Bodrumda yaşamını sürdüren Gültekin İnal da ilçe merkezindeki bir sokakta açtığı seyyar stantta işlenmeye hazır hale getirilen sığır ve dana derisine farklı şekiller işleyerek yaptığı maskeleri vatandaşların beğenisine sunuyor.
     İnal, gazetecilere yaptığı açıklamada, İstanbulda arkeoloji ve sanat tarihi alanında üniversite eğitimi aldığını söyledi. Üniversite eğitiminin ardından önce ressamlık, daha sonra deriden maske yapmaya başladığını anlatan İnal, 30 yıldan fazladır bu işle uğraştığını kaydetti.
     İşini severek yaptığını dile getiren İnal, "Deri, işlenmesi çok hoş olan bir malzeme. Deriden insan figürleri, Bodrum Kalesi, saat gibi farklı şekiller yapıyorum. Sonra da boyuyorum. Ürünlerimi 10 lira ile 500 lira arasında değişen fiyatlarla satıyorum. Geçimimi yıllardır bu işten sağlıyorum" dedi.
     Yaptığı ürünlerin oldukça talep gördüğünü ifade eden İnal, "Bu ürünler sağlığa zararlı değil, çünkü doğal. Yerli, yabancı turistler yaptığım maskeleri beğeniyor. 30 yıldan bu yana belki de 100 binin üzerinde maske yapmışımdır" diye konuştu.
    
     Muhabir: Ali Ballı
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber Sığır ve dana derisinden maske yapıyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER