Siirtin eko turizm master planı hazırlanacak

Siirtin eko turizm master planı hazırlanacak


SİİRT (A.A) - Siirtin eko turizm master planı hazırlanacak.
     Orman ve Su İşleri İl Müdürlüğünce master planını hazırlamak üzere bir komisyon kuruldu. İlk toplantısını Vali Yardımcısı Erkan Kalenderin başkanlığında yapan komisyon çalışmalarını sürdürüyor.
     Komisyon çalışmaları hakkında bilgi veren Orman ve Su İşleri Şube Müdürü Nevzat Amcalar, eko turizmin her geçen gün daha çok ilgi gördüğünü ve bu turizmi özellikle Japonların tercih ettiğini söyledi.
     Eko turizmde başarılı olunması için o yörenin doğal, sürdürülebilir ve yöre halkının da destek olması gerektiğini kaydeden Amcalar, bu 3 özelliğin de Siirtte bulunduğunu belirtti.
     Siirtin eko turizm açısından büyük bir potansiyele sahip olduğunu ifade eden Amcalar, şöyle dedi:
     Dağ keçisinden çizgili sırtlana, ters laleden bir çok endemik bitkiye kadar zengin bir hayvan ve floraya sahip. Bunun yanı sıra Botan Çayı ve vadisindeki mağaralar ile Eruh ilçemizdeki kanyonlar da bu zenginliğin diğer ögeleridir. İlimiz eko turizm türlerinden çoğuna uygun bir yapıya sahip. Amacımız bunları belirlemek ve ilimizin bu turizmden yeteri kadar yararlanmasını sağlamaktır. Komisyon olarak çalışmalarımızı sürdüreceğiz.
     Komisyonda, Belediye, Siirt Üniversitesi, Milli Eğitim Müdürlüğü, Kültür ve Turizm Müdürlüğü, Dicle Kalkınma Ajansı ve ÇEKÜL Vakfı temsilcileri bulunuyor.
    
     Muhabir: Ayhan Mergen / Nurten Aslan
     Yayıncı: Behçet Güngör
<< Önceki Haber Siirtin eko turizm master planı hazırlanacak Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER