Siirtte AB fonuna başvuru için çalıştay

Siirtte AB fonuna başvuru için çalıştay


SİİRT (A.A) - Siirtte Avrupa Birliği (AB) fonlarından İnsan Kaynakları Geliştirilmesi Operasyonel Program teklif çağrısına başvuru için çalıştay düzenledi.
     Vali Yardımcısı Mustafa Pala, yaptığı açıklamada, Siirtin bu programa hangi düzeyde ve ne tür projelerle başvuruda bulunulabileceğinin belirlenmesi için, Siirt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Murat Erman, İş-Kur Müdürü Ömer Aslan, DİKA Siirt Yatırım Destek Ofisi Koordinatörü Ömer Faruk Mergen ile Siirt Üniversitesi ve Valilik Proje Ofislerinden uzmanların katılımıyla bir proje çalıştayı gerçekleştirdiklerini belirtti.
     Valiliklerin 144 milyon Avro tutarındaki bu programa başvuramayacaklarını ifade eden Pala, İstihdamı artırmayı ve çalışanların hizmet içi eğitimlerini öngören bu programa valilik olarak başvuru yapamıyoruz. Ancak ilimizin yeterince yararlanabilmesi için başvuru yapabilecek durumda olan üniversite, organize sanayi bölgesi ve Dicle Kalkınma Ajansı yetkilileri ile bir çalıştay düzenledik. Bu kapsamda üniversite ve organize sanayi bölgesi için istihdam ve meslek edindirmeye yönelik 5 ana başlık altında proje hazırlanmasına karar verildi dedi.
     Pala, programa son başvuru tarihinin 15 Mart olduğunu kaydederek, bu tarihe kadar konuyla ilgili toplantıları sürdüreceklerini belirtti.
    
     Muhabir: Ayhan Mergen / Sema Kaplan
     Yayıncı: Behçet Güngör
<< Önceki Haber Siirtte AB fonuna başvuru için çalıştay Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER