Siirtten Çine fıstık ihracatı

Siirtten Çine fıstık ihracatı


SİİRT (A.A) - Siirt Fıstık Üreticileri Birliği Başkanı Şuayıp Aslan, fıstık ihraç edilen ülkeler arasına bu yıl ilk kez Çinin de katıldığını belirtti.
     Aslan, yaptığı açıklamada, Siirt fıstığının tanıtımı konusunda çalışma yürüten Siirt Yatırım Destek Ofisine teşekkür etti.
     Siirtten şimdiye kadar bin 700 tonu Çine olmak üzere 6 bin ton fıstığın ihraç edildiğini anlatan Aslan, şunları söyledi:
     Rekolte artışıyla beraber yurt içinden ve yurt dışından yoğun talep almaya başladık. Siirt fıstığı ihracatımızın bu yıl 6 bin ton kavlak olarak tahmin ediyoruz. Bunun bin 700 tonu DİKAnın yaptığı girişimler sonucu Çine gönderildi. Gaziantep de fıstık ihraç etti. Geçtiğimiz aylarda Dicle Kalkınma Ajansı (DİKA) Siirt Yatırım Destek Ofisinin bu ülkede yaptığı girişimler ve gönderdiği tanıtım numunelerinin ardından Çinden talep gelmeye başladı. Bu bizim için çok önemli. Çünkü Çin pazarı dev bir pazar. Bu nedenle önemsiyoruz. Bu vesileyle DİKA Siirt Yatırım Destek Ofisine teşekkür ediyoruz. Fıstık ihraç ettiğimiz diğer ülkeler ise Almanya, Fransa ve İngilteredir.
     Aslan, yapılan tahlillerde Siirt fıstığında hiç bir aflotoksin ve benzeri maddeye rastlanılmadığını da sözlerine ekledi.
    
     Muhabir: Ayhan Mergen / İbrahim Yakut
     Yayıncı: Necdet Doğruyol
<< Önceki Haber Siirtten Çine fıstık ihracatı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER