Siirt Damızlık Küçükbaş Hayvan Yetiştiricileri

Siirt Damızlık Küçükbaş Hayvan Yetiştiricileri Birliği Başkan Vekili Aydın: Yem konusunda büyük sıkıntı çekiliyor


SİİRT (A.A) - Siirtte hayvan yetiştiricilerinin yem bulma konusunda büyük sıkıntı çektikleri bildirildi.
     Siirt Damızlık Küçükbaş Hayvan Yetiştiricileri Birliği Başkan Vekili Sıddık Aydın, yaptığı açıklamada, son yıllarda hayvancılığın büyük bir atak içerisinde olduğunu ve hayvan sayısının 450 binlerden 850 binlere çıktığını belirtti.
     Yem konusunda büyük sıkıntı çekiliyor diyen Aydın, birlik olarak üyelerinin ucuz yem bulmaları konusunda çaba harcadıklarını ve bu durumun böyle devam etmesi halinde hayvancılığın büyük darbe alacağını bildirdi.
     Siirt genelinde 850 bin küçükbaş hayvan kaydının yapıldığını, ucuz arpa getirmek için Ankarada TMO yetkilileri nezdinde girişimlerde bulunduklarını aktaran Aydın, 850 üyenin ucuz arpa için başvuruda bulunduğunu kaydetti.
     Aydın, şöyle konuştu:
     Tonu 636 liradan üyelerimiz Silvandan arpalarını getirecekler. Ancak bu yetersiz. Üyelerimizin ancak 10-15 günlük ihtiyacını karşılayabilecek durumda. Bu nedenle tekrar girişimlerde bulunduk. TMO yeni bir ihale açıyor. Bize ihalenin ardından 3 ay yetecek kadar arpa tahsis edileceğini belirttiler. Siirtte arpanın kilosu 840 lira iken ofisin vereceği arpa Siirt teslimatı 685 lirayı geçmeyecek. Ot ve saman ithalatı için de çalışmalarımız var. Yoncanın tonunun 650 liraya temin etmeye çalışacağız. Yetiştiricimiz hayvanına yem bulamadığı için çok zor durumda. Hayvanını yok fiyatına elden çıkarmaya çalışıyor.
    
     Muhabir: Ayhan Mergen / Nurten Aslan
     Yayıncı: Behçet Güngör
<< Önceki Haber Siirt Damızlık Küçükbaş Hayvan Yetiştiricileri Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER