Siirt Sağlık Müdürü Ömür:

Siirt Sağlık Müdürü Ömür: Kanser günümüz insanını bekleyen en büyük tehlikedir


SİİRT (A.A) - Siirt İl Sağlık Müdürü Dr. Erol Emre Ömür, Kanser, günümüz insanını bekleyen en büyük tehlikedir dedi.
     Ömür, 4 Şubat Dünya Kanser Günü nedeniyle gazetecilere yaptığı açıklamada, toplumun kanser konusunda bilinçlenmesi gerektiğini söyledi.
     Bu konuda başta sigara ve alkol konusunda bilinçli olunması gerektiğini ifade eden Dr. Ömür, dünyada kanserden dolayı meydana gelen ölüm olaylarının, yüzde 22sinin sigaradan kaynaklandığını belirtti.
     Ömür, alkol tüketiminin başta kanser olmak üzere, birçok hastalığa davetiye çıkardığını belirterek şunları söyledi: Sigaradan ölümler her gün artıyor. Yürütülen onca mücadeleye rağmen günümüzde her gün 200ün üstünde kişi sigaradan kaynaklı olarak yaşamını yitiriyor. Bu rakam ülkemizde de başta sigara olmak üzere çeşitli unsurların yol açtığı kanser vakaları artıyor. Bu nedenle ülke olarak, AB ülkeleri içinde kansere 2.3 milyar avro ile en fazla harcama yapan ilk 6 ülke arasında yer alıyoruz. 2030 yılında kansere harcanacak para, 10 milyar avroya çıkacak. Dünya Sağlık Örgütünün tahminlerine göre kanserden ölümler artmaya devam edecek. Alkol tüketimi ve uyuşturucu madde kullanımı konusunda da toplumun bilinçlenmesinde yarar vardır. Dünya Sağlık Örgütü, alkol tüketiminin de kansere yol açan 10 nedenden biri olarak kabul etmektedir. Kanser, günümüz insanını bekleyen en büyük tehlikedir.
     Dr. Ömür, Türkiyede sigara ve alkole başlama yaşının son yıllarda oldukça küçük yaşlara kadar inmesinin, toplum sağlığı açısından ele alınması gereken önemli bir başka nokta olduğunu sözlerine ekledi.
    
     Muhabir: Ayhan Mergen / Meral Özdemir
     Yayıncı: İrfan Cemiloğlu
<< Önceki Haber Siirt Sağlık Müdürü Ömür: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER