Siirt Valisi Aydın, OSBde incelemelerde bulundu

Siirt Valisi Aydın, OSBde incelemelerde bulundu


SİİRT (A.A) - Siirt Valisi Ahmet Aydın, Organize Sanayi Bölgesinde (OSB) incelemelerde bulundu.
     Vali Aydın, OSB Müdürü Bahattin Çelik, Dicle Kalkınma Ajansı (DİKA) Siirt Yatırım Destek Ofisi Koordinatörü Ömer Faruk Mergen, Ticaret ve Sanayi Odası Başkan vekilleri Nedim Kuzu ve Özgür Çalapkulu, KOSGEB Siirt sorumlusu Onur Özyeşil ile 73 parselin bulunduğu OSByi gezerek, tesis sahiplerinden yürütülen faaliyetlerle ilgili bilgi aldı.
     Aydoğdu Alüminyum Fabrikası sahibi Şirin Aydoğdu, 40 işçinin çalıştığı tesiste alüminyum korkuluk, menteşe ve benzeri ürünlerin üretimini yaptıklarını, DİKAdan mali destek aldıklarını belirterek, komşu ülkelerin yanı sıra Avrupa ülkeleri ve Amerikaya da ürün ihraç ettiğini söyledi.
     Vali Aydın, daha sonra saatte 5 ton Zivzik narını işleme kapasitesine sahip tesis hakkında firma sahibi Seyfettin Onguludan bilgi aldı.
     Geçen yıl üretime başladıklarını ifade eden Ongulu, şimdi nar alımı yaptıklarını ve yakın bir zamanda yeni sezonun üretimine başlayacakları bilgisini verdi.
     Vali Aydın, daha sonra sıvı temizlik maddeleri üreten tesisi de gezdi.
     Siirtin yatırım açısından avantajlı bir konumda olduğunu vurgulayan Aydın, şöyle konuştu:
     Devlet desteği açısından 6. bölgede bulunan ilimize yatırım yapacaklara devletimiz oldukça önemli avantajlar sağlıyor. Bedava arsadan, enerji ve SGK primleri indirimine kadar ayrıca DİKAnın verdiği yüzde 50 hibe mali ve teknik desteğine kadar çok değişik destekler veriliyor. Bunların yanı sıra, sınır ülkelerine komşu olmamız, ucuz iş gücü, ilimize yatırımcıları çekmek için ayrı bir avantajdır. Bölgenin en huzurlu ve güvenli olan ilimizde sanayinin gelişmesi için tanıtım dahil her türlü önlemi alacağız. Sanayicinin önündeki her türlü engeli çözeceğiz.
    
     Muhabir: Ayhan Mergen-Zekeriye Güneş/Meral Özdemir
     Yayıncı: İrfan Cemiloğlu
<< Önceki Haber Siirt Valisi Aydın, OSBde incelemelerde bulundu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER