Siirt Valisi Çolak:

Siirt Valisi Çolak: Kent merkezi ve beldelerde ne varsa köylerde de aynı hizmetler olacaktır


SİİRT (A.A) - Siirt Valisi Musa Çolak, kent merkezi ve beldelerde ne varsa köylerde de aynı hizmetlerin olacağını söyledi.
     Vali Çolak Aydınlar ilçesini ziyaret ederek yapımı süren kapalı spor salonu konusunda yetkililerden bilgi aldı. Salonun çevre düzenlemesiyle tamamlanmış olacağını ifade eden Çolak, bu sayede ilçenin önemli bir ihtiyacının da karşılanmış olacağını belirtti.
     Daha sonra Taşbalta köyünde yapımı süren köy konağında inceleme yapan Çolak, Akyayla köyüne geçerek köy okulu, yapımı tamamlanan cami ve fıstık bahçelerini gezerek yetkililerden bilgi aldı.
     Vali Çolak incelemelerinin ardından yaptığı açıklamada, köyleri cazibe merkezi haline getirmek için çalıştıklarını söyledi.
     Bu sayede köyden kente göçü de önlemeyi amaçladıklarını ifade eden Çolak, şunları söyledi:
     Kent merkezi ve beldelerde ne varsa köylerde de aynı hizmetler olacaktır. Tüm çalışmalarımız bu yöndedir. Köylerimizin altyapılarını tamamlıyoruz. Köy içi yolları beton parke ile kaplıyoruz. Köy konaklarını onarıyoruz. Yüzde 100 hibe ile örnek bahçeler oluşturarak, köylümüzün gelir düzeyini yükseltiyoruz. Buna örnek olarak Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığınca yürütülen Diyarbakır-Batman-Siirt Kırsal Kalkınma Programı kapsamında 56 kişinin yararlandığı 478 bin lira bütçe ile örnek bahçeler oluşturduk. Artık köylü vatandaşların doğup büyüdüğü topraklarda rahatça yaşamasını sağlamak istiyoruz dedi.
     Bakanlıkça arazisine örnek bahçe kurulan çiftçi Abdullah Alevcan, kurulan bahçe sayesinde gelir düzeyinin arttığını söyledi.
     Kurulan nar bahçesinde emeği geçenlere teşekkür ettiğini ifade eden Alevcan, Allah devlete zeval vermesin. Hiç para harcamadan bu bahçeye sahip oldum dedi.
    
     Muhabir: Zekeriya Güneş - Ayhan Mergen / Sema Kaplan
     Yayıncı: İrfan Cemiloğlu
<< Önceki Haber Siirt Valisi Çolak: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER