Simavda Muhteşem Osmanlının Görkemli Yüzyılı ve

Simavda Muhteşem Osmanlının Görkemli Yüzyılı ve Kanuni Sultan Süleyman konulu konferans


KÜTAHYA (A.A) - Simavda Özel Bahar Koleji tarafından Muhteşem Osmanlının Görkemli Yüzyılı ve Kanuni Sultan Süleyman konulu konferans düzenlendi.
     Okul salonunda gerçekleştirilen konferansta konuşan Tarihçi Yazar Talha Uğurluel, tarihi anlamak için o dönemlerin değer yargılarının iyi bilinmesi ve ona göre hareket edilmesi gerektiğini söyledi.
     Kanuni Sultan Süleymanın yetişme döneminde sıkı bir eğitimden geçtiğini anımsatan Uğurluel, şöyle konuştu:
     Osmanlıda padişahların eşleri, kocalarını görmüyorlardı. Şehzadelerle birlikte saraydan uzakta başka illerde yaşıyorlardı. Bu detaylar çok iyi bilinmeli. Muhteşem Süleymana Kanuni denmesinin nedeni, bu padişahın pek çok kanun koyarak bunları doğru şekilde uygulamasından kaynaklanıyor. Kanuni Sultan Süleyman bazı kişilerin yanlış aktardığı gibi içki içen biri değildi. Günde 5 vakit namaz kılan birinin içki içmeyeceği bilinen bir gerçektir. Kanuni, şerbet içerdi. O dönemde Avrupada Osmanlıya özenti vardı. Avrupada şark geceleri düzenlenirdi. Şimdi bir takım yerlerde gösterildiği gibi Kanuni Sultan Süleymanın annesi Hafsa Sultan dekolte kıyafetlerle sarayda dolaşmazdı. Bu tür giyime ancak Fransız saraylarında rastlanır. Hafsa Sultan, Kanuni sefere çıktığı zaman gece kalkıp dua eden biriydi.
     Konferansa Simav Kaymakamı Yüksel Ünal, Belediye Başkanı Kasım Karahan, AK Parti İlçe Başkanı Mehmet Yağcı, öğrenci ve birçok vatandaş katıldı.
    
     Muhabir: Zekeriya Türkel / Hadi Şengül
     Yayıncı: Mürsel Çetin
<< Önceki Haber Simavda Muhteşem Osmanlının Görkemli Yüzyılı ve Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER