Simavda jeotermal enerji kullanımı

Simavda jeotermal enerji kullanımı -Belediye Başkanı Karahan: 2013te jeotermal enerjiyi, kentsel dönüşüm nedeniyle Karşıyaka ve Cuma mahalleleri dışında kentin tüm mahallelerine verme gayretinde olacağız


KÜTAHYA (A.A) - Simav Belediye Başkanı Kasım Karahan, 2013te jeotermal enerjiyi, kentsel dönüşüm nedeniyle Karşıyaka ve Cuma mahalleleri dışında kentin tüm mahallelerine verme gayretinde olacağız dedi.
     Karahan, Belediye Yeni Düğün Salonunda, Zafer Kalkınma Ajansının desteğiyle yürütülen Simav Jeotermal Isıtma Sistemleri Otomasyon Kontrolü projesinin tanıtıldığı toplantıda, 2009 yılından bu yana jeotermal enerji hizmetleriyle ilçede devrim yaptıklarını söyledi.
     Kentin 101 Evler bölgesini kapsayan projenin 10 ayda uygulanmaya başlanacağını belirten Karahan, şöyle konuştu:
     Projeyle elektrik enerjisinden de tasarruf sağlanacak. Böylece jeotermal abonelerimiz daha az ücret ödeyecek. Jeotermal enerji sunumunda maliyetler azalacağından ısınmada sağlanan tasarruf, ısı bedellerine yansıtılacak. 2009a kadar 5 mahallede jeotermal enerji kullanılıyordu. 3,5 yılda 6 mahalleyi daha ekledik. Bu enerjinin Eynaldan Simava getirilmesi bile büyük bir hizmettir. Bu alanda hizmeti olan bugüne kadar görev yapan tüm belediye başkanları ve çalışanlarına teşekkür ederim. 2013te jeotermal enerjiyi, kentsel dönüşüm nedeniyle Karşıyaka ve Cuma mahalleleri dışında kentin tüm mahallelerine verme gayretinde olacağız. Geçmişte hayal edilen yerler bile Akbaldır tepesindeki öğrenci yurdunda olduğu gibi jeotermale kavuştu. Simavda jeotermal alanında devrim yaşanıyor. Yatırımlarımız devam edecek. Şimdiki hedefimiz, Muradınlar Mahallesindeki yükseköğrenim binaları ve öğrenci yurdudur.
     Karahan, abonelere daha ucuz enerji sunmak amacıyla kasım ayındaki Belediye Meclisi toplantısında kalorimetre konusunu gündeme getireceklerini ve vatandaşların daha ucuz ısınma imkanına kavuşacağını sözlerine ekledi.
    
     -Abonelere ucuz jeotermal enerji temini-
    
     Dumlupınar Üniversitesi (DPÜ) Simav Teknoloji Fakültesi öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Nurullah Kıratlı da projenin, jeotermal enerjinin abonelere dağıtımında hem daha az enerji kullanımı hem de enerjinin transferindeki giderleri azaltıcı özelliğe sahip olduğunu anlattı.
     Projenin uygulanmasıyla önemli oranda enerji tasarrufu sağlanacağı bilgisini veren Yrd. Doç. Dr. Kıratlı, Toplam maliyeti 586 bin 746 lira olan proje bedelinin yarısını Zafer Kalkınma Ajansı, kalan yarısı da Simav Belediyesi tarafından karşılanacak dedi.
     Toplantıya, Simav Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Raci Hazıroğlu, Zafer Kalkınma Ajansından Yahya Kişioğlu ve Meltem Şahin, Dumlupınar Üniversitesi Simav Meslek Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Rüştü Güntürkün, siyasi partilerin ilçe temsilcileri, bazı resmi daire, banka ve sivil toplum kuruluşlarının yöneticileri, Belediye Meclisi üyeleri, mahalle muhtarları, öğrenciler ve belediye çalışanları katıldı.
    
     Muhabir: Zekeriya Türkel / Sedat Gök
     Yayıncı: Mürsel Çetin
<< Önceki Haber Simavda jeotermal enerji kullanımı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER