Simavda muhtarlara eğitim semineri

Simavda muhtarlara eğitim semineri


KÜTAHYA (A.A) - Simav, Şaphane ve Pazarlar ilçelerinde görev yapan muhtarlara, Kütahya Valiliği İl Mahalli İdareler Müdürlüğünce hazırlanan Muhtarlarımıza, Muhtarlar ile Birlikte Halkla İlişkileri Anlatıyoruz projesi kapsamında eğitim semineri verildi.
     Simav Kaymakamı Yüksel Ünal, Simav ilçesindeki Eynal Kaplıcaları Gazinosunda düzenlenen seminerde, muhtarların sorumluluk alanlarıyla ilgili olarak sanal dünyayla barışık olmasında yarar gördüğünü söyledi.
     İletişimin bilgisayar ve internetle çağ atladığına dikkati çeken Ünal, şöyle konuştu:
     Köyünüzü köyden göçenlere, diğer şehirlere iş için gidenlere, hatta dünyanın birçok ülkesinde bulunan hemşehrilerinize unutturmamanın yollarından biri de sosyal medyadan geçer. Doğan, ölen, nişanlanan, evlenen kişilere sitenizde yer vererek köyünüze gelemeyenlere buradaki gelişmeleri aktarabilirsiniz. Eski muhtarlık geleneklerini artık bir tarafa bırakın. En küçük yerleşim biriminde bulunan devletin en yetkili görevlisi olarak kendinizi yenileyin. Mümkün olduğunca herkese yakın, aynı şekilde de uzak durun. Taşıdığınız mührün ve altına atacağınız imzanın önemini ve değerini iyi bilin.
     Kütahya Valiliği İl Mahalli İdareler Müdürü Hüseyin Bozkurt da, muhtarları, en küçük yerleşim biriminde devletin vatandaşa uzanan eli olarak gördüklerini bildirdi.
     Muhtarların çevresi ve kamu kurum ve kuruluşlarının yöneticileriyle iletişiminizi geliştirmeyi amaçladıklarını anlatan Bozkurt, Hizmetlerde başarılı olmanızın yolu, güler yüzlü hizmet anlayışı içinde bulunmanızdır dedi.
     Dumlupınar Üniversitesi (DPÜ) İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Cantürk Caner ise, muhtarlık bölgelerinde en fazla eski muhtar ve yeni muhtar çatışması yaşandığına dikkati çekti.
     Muhtarların, seçim sonrası Enkaz devraldık şeklindeki siyasi kültür yozlaşmasından uzak durması gerektiğini söyleyen Yrd. Doç. Dr. Caner, Muhtarlarımız kesinlikle kendisinden önce görev yapan muhtarı ve onun dönemini eleştirmemeli, kötülememelidir. Muhtarlığı her zaman vatandaşa hizmet götürme, bulunduğunuz bölgede sorunları çözme, hatta bir bayrak yarışı şeklinde görün diye konuştu.
    
     Muhabir: Zekeriya Türkel / Sedat Gök
     Yayıncı: Mürsel Çetin
<< Önceki Haber Simavda muhtarlara eğitim semineri Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER