SİNGİAD Yönetim Kurulu Başkan Vekili Pek:

SİNGİAD Yönetim Kurulu Başkan Vekili Pek: -Üniversite sanayi işbirliği sözde kalmamalı


ANKARA (A.A) - Sincan Genç İşadamları Derneği (SİNGİAD) Yönetim Kurulu Başkan Vekili Harun Pek, sağlam bir Türk ekonomisi için üniversite sanayi işbirliğinin sözde kalmaması gerektiğini bildirdi.
     Pek, yaptığı yazılı açıklamada, dünyanın en gelişmiş ekonomileri incelendiğinde o ülkelerdeki sanayi ve üniversiteler arasında çok güçlü işbirlikleri olduğunun görüldüğünü anımsattı. Ekonominin motoru sanayi ile bilimin merkezi üniversitelerin işbirliğine her zamankinden daha fazla ihtiyaç duyulduğunu kaydeden Pek, Türkiye eski Türkiye değil. Ekonomide çok iddialı, dünyaya meydan okuyan, kendine çok büyük hedefler koyan bir ülke var artık. Dünyanın en büyük ekonomileri arasına girme hedefimize ulaşmak, sanayide dev bir ülke olmak, teknoloji ihraç etmek, bilgi üretmek istiyorsak öncelikle yapmamız gereken sanayi-üniversite işbirliğini geliştirmek değerlendirmesinde bulundu.
     Pek, bilgi birikiminin üretime dönüşmesi için üniversite-sanayi işbirliğinin şart olduğunun altını çizerek, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:
     Üniversite sanayi işbirliği sözde kalmamalı. Sanayi ile üniversiteler arasındaki işbirliği sayesinde sanayi sektöründe katma değer artacak, sanayileşme sürecinde önemli roller üstlenen üniversiteler de bu işbirliğinden bilimsel ve mali anlamda kazançlı çıkacak. Bu nedenle daha fazla çaba, daha çok somut adım ve karşılıklı fedakarlıklarla sanayi-üniversite işbirliği arttırılmalı.
    
     Muhabir: İbrahim Yılmaz
     Yayıncı: Hamdi Ateş
<< Önceki Haber SİNGİAD Yönetim Kurulu Başkan Vekili Pek: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER