Sinopta Alim Kefevi konulu konferans

Sinopta Alim Kefevi konulu konferans


SİNOP (A.A) - Sinopta İl Müftülüğü tarafından, Alim Kefevi konulu konferans verildi.
     Akşam Sanat Okulu ve Halk Eğitim Merkezinde düzenlenen konferansta Sinop il Müftüsü Yalçın Topçu, Sinopun manevi dinamiklerinden Alim Kefevinin tarihsel önemini anlattı.
     Hukukun en üstününün zayıfın hakkını koruyanı olduğunu belirten Topçu, Bugün toplumda psikolojik ve sosyal sorunlar varsa bunun nedeni manevi değerlerin eksikliğidir. Manevi dinamiklerin harekete geçirilmesi gerekir. Alim Kefevi de manevi dinamiklerden biridir. Sinopun önemli değerlerinden biri de Seyit Bilal Hazretleridir dedi.
     İslam dininin bilime verdiği önemin altını çizen Yalçın Topçu, şöyle devam etti:
     Din, sosyal gücünü medreseden alır. Bilimin ve ilimin dinimizdeki yeri büyüktür. Dolayısıyla güçlü bir toplum, güçlü bir Sinop yaratmak istiyorsak Sinop Üniversitesine destek olmalıyız. Sinop Üniversitesi bünyesinde açılan ve gerekli çalışmalar tamamlandığında eğitim-öğretime başlayacak olan İlahiyat Fakültesinin Alim Kefevi gibi Sinopun manevi dinamiklerinden olan Seyit Bilal ve Alaaddin Camisinin de yaşatılması ve haklarında daha verimli ve derinlemesine çalışmaların yürütülmesi adına büyük katkıları olacağına inanıyorum. Alim Kefevi Hazretleri halifenin seçimle başa gelmesini istemiştir, seçme ve seçilme hakkının önemini ortaya koymuştur. 500 yıl önce demokratik bir ortamın oluşması için çabalamıştır.
     Konferansa, Vali Ahmet Cengiz, Sinop Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Recep Bircan ve kurum amirleri ile öğretim üyeleri ve öğrenciler katıldı.
    
     Muhabir: Halit Gümüş
     Yayıncı: Dilek Sezen
<< Önceki Haber Sinopta Alim Kefevi konulu konferans Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER