Sinopta Korunan Alanların Tanıtımı Projesi

Sinopta Korunan Alanların Tanıtımı Projesi


SİNOP (A.A) - Orman ve Su İşleri 10. Bölge Müdürlüğü tarafından, Korunan Alanların Tanıtımı Projesi kapsamında Sinopta farklı bölgelerdeki korunan alanların gezilerle eğitimcilere tanıtıldığı bildirildi.
     Sinop Şube Müdürü Fatma Karahan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, proje ile ilde farklı coğrafi yapılara sahip alanların bu coğrafya dışında görev yapan eğitimcilere yerinde tanıtılarak, kaynak değerlerinin öğrenilmesini sağlamayı ve yöreye ait bilgilerin daha geniş kitlelere aktarılmasını amaçladıklarını söyledi.
     Tanıtım gezilerinde, Sinop sahil kesiminde yaşayan öğretmenlerin, iç bölgede ve karasal iklime sahip olan Boyabat ilçesinde Bazalt Kayalıklarının bulunduğu tabiat alanını, Boyabatta görev yapan öğretmenlerin de sahil kesiminde bulunan Sarıkum Tabiatı Koruma Alanı ile Hamsilos Tabiat Parkını gezeceklerini belirten Karahan, farklı jeolojik yapıları, farklı ekosistemleri ve farklı biyolojik çeşitliliğinin eğitimcilerle yerinde inceleneceğini kaydetti.
     Proje kapsamında korunan alanların tanıtımı için ilk gezinin Boyabat Bazalt Kayalıklarına yapıldığını ve geziye Sinop Anadolu Meslek Lisesi öğretmenlerinin yanı sıra Boyabat Kaymakamı Bilal Bozdemirin de katıldığını söyleyen Karahan, gezide katılımcıların alanın jeolojik yapısı, kayaçlar ve yürüyüş yolları güzergahında bulunan biyolojik çeşitlilik ile flora ve bölgede yaşayan hayvanlar hakkında bilgilendirildiklerini kaydetti.
    
     Muhabir: Kenan Türkseven
     Yayıncı: Dilek Sezen
<< Önceki Haber Sinopta Korunan Alanların Tanıtımı Projesi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER