Sinop İl Nüfus ve Vatandaşlık Müdürü

Sinop İl Nüfus ve Vatandaşlık Müdürü Hızarcıoğlu: -İçişleri Bakanlığı tarafından yürütülen Türkiye Cumhuriyeti Kimlik Kartı Projesi Sinopta kademeli olarak en geç 3-4 yıl içinde hayata geçirilecek


SİNOP (A.A) - Sinop İl Nüfus ve Vatandaşlık Müdürü Dursun Hızarcıoğlu, İçişleri Bakanlığı tarafından yürütülen Türkiye Cumhuriyeti Kimlik Kartı Projesinin Sinopta kademeli olarak en geç 3-4 yıl içinde hayata geçirileceğini söyledi.
     Hızarcıoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiye Cumhuriyeti Kimlik Kartı Projesinin pilot uygulaması kapsamında 2. grupta, 66 İl içinde Sinopun da yer aldığına işaret etti.
     Yeni kimlik kartları için durum tespit değerlendirmelerini hazır hale getirdiklerini beliren Hızarcıoğlu, alt yapı çalışmalarının en geç 2013 nisan ayına kadar tamamen bitirilip, haziran sonu itibariyle vatandaşların parmak izi, damar izi ve aya izinin bulunacağı yeni kimlik kartlarının yazımı için müracaatların alınacağını belirtti.
     İçişleri Bakanlığı tarafından yürütülen Türkiye Cumhuriyeti Kimlik Kartı Projesi Sinopta kademeli olarak en geç 3-4 yıl içinde hayata geçirilecek diyen Hızarcıoğlu, kimlik kartlarının kullanım alanlarıyla ilgili ise şunları söyledi:
     TÜBİTAK tarafından tasarlanmış olan polikarbon materyalden oluşan yeni kimlik kartları ile vatandaş belge ve başka kart taşımak durumunda kalmadan bu kartla birlikte kimlik doğrulaması yapılabildiği gibi elektronik imza olarak da kimlik kartını kullanılabilecek. Sahtecilikten kaynaklanan vatandaş mağduriyeti önlenecek. E-Devlet kapsamındaki hizmetlere, internetten kimlik kartı ile erişim sağlanabilecek. T.C. Kimlik No uygulamasında olduğu gibi tek kart-tek şifre dönemine geçilecek. Yeni kartlar, ehliyet, pasaport, nüfus bilgileri ile banka, noter, hastane, seyahat belgesi, vize gibi alanlarda da kullanılabilecek.
    
     Muhabir: Kenan Türkseven
     Yayıncı: Dilek Sezen
<< Önceki Haber Sinop İl Nüfus ve Vatandaşlık Müdürü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER