Sinop İl Sağlık Müdürlüğü Diyetisyeni Doğan:

Sinop İl Sağlık Müdürlüğü Diyetisyeni Doğan: -Şeker tadında bir bayram için beslenme şekline dikkat edilmeli


SİNOP (A.A) - Sinop İl Sağlık Müdürlüğü diyetisyeni Ebru Çebi Doğan, şeker tadında bir bayram için beslenme şekline dikkat edilmesi gerektiğini bildirdi.
     Çebi Doğan, yaptığı yazılı açıklamada, sağlığın korunması ve geliştirilmesinde hayatın her döneminde yeterli ve dengeli beslenmenin en önemli faktörlerden biri olduğunu belirtti.
     Ramazan ayı boyunca oruç tutan kişilerin günlük öğün sayısını azaltmaları ve beslenme düzeninde meydana gelen değişiklikler nedeniyle, bayramda normal yeme düzenine geçtiklerinde psikolojik olarak daha fazla yemek yeme eğilimine girdiğini vurgulayan Çebi Doğan, şunları kaydetti:
     Bayram sonrası aşırı yemek yeme ile bazı problemler ortaya çıkabilir. Bunların en önemlisi hazımsızlık ve mide problemleridir. Ayrıca, gelenek üzere bayramda tatlı tüketimi de artmaktadır. Bayramda birdenbire aşırı yemek yemek, şeker, çikolata, ağır hamur işleri ve diğer tatlıları aşırı tüketmek, sindirim sisteminde ve diğer organlarda çeşitli rahatsızlıklara yol açacaktır. Bu nedenle bayram ziyaretlerinde sunulan ikramlara dikkat edilmesi gerekmektedir. Sağlıklı seçimler ve ölçülü besin tüketimi ile bayramı ağız tadıyla geçirmeniz mümkün olacaktır. Şeker tadında bir bayram için beslenme şekline dikkat edilmeli.
    
     Muhabir: Halit Gümüş / Fatma Kalay
     Yayıncı:Mehmet Kumcağız
<< Önceki Haber Sinop İl Sağlık Müdürlüğü Diyetisyeni Doğan: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER