Sinoplu balıkçılar son hazırlıklarını tamamladı

Sinoplu balıkçılar son hazırlıklarını tamamladı


SİNOP (A.A) - Sinoplu balıkçılar 1 Eylülde sona erecek av yasağı için son hazırlıklarını tamamladı.
     Bu gece yarısından sonra Vira Bismillah diyerek denize açılmayı bekleyen balıkçılar, sezonun bereketli geçeceği umudunu taşıyor.
     Sinopta 42 yıldır balıkçılık yapan Erdoğan Tekneoğlu (57), AA muhabirine yaptığı açıklamada, tüm hazırlıkları tamamladıklarını, gece yarısı denize açılmayı beklediklerini söyledi.
     Bu yıl av sezonundan umutlu olduklarını ifade eden Tekneoğlu, Bu sezondaki balık rezervi geçen yıllara göre daha bereketli ve bol olacak gibi görünüyor. Yine de denize çıkmayınca belli olmuyor bu iş. Ümidimiz deniz, ekmeğimiz denizden, bizim başka kazancımız yok dedi.
    
     -En büyük sorunumuz yeni gelen yasaklar-
    
     Şu anda en büyük sorunlarının, su ürünleri avcılığına getirilen yasaklar olduğunu belirten Tekneoğlu, Geçen sezon denizde 10 kulaçtan yukarıda avlanamıyorduk şimdi bunu 15 kulaca çıkardılar bizim sorunumuz bu diyen Tekneoğlu, şöyle devam etti:
     Biliyorsunuz palamut, hamsi, lüfer gibi balıklar göçmen balıklar, bunlar kıyılara yaklaştığında 5 kulaç derinlikte gidiyor. Haliyle biz de bu balıkları yasaklardan dolayı avlayamıyoruz. Şayet avladığımız anda çok büyük cezası var. Karadenizde üreyen bu balığı biz tutmazsak başka ülkelere göç edecek ve o ülke balıkçıları tarafından avlanacak. Bizim avlanma sahalarımız 15-20 kulaçtan aşağı değil. Balık kıyıya doğru yanaştıkça avlanma sahamızdan çıkıyor, biz de 15 kulaçtan yukarıda balığı tutamıyoruz. Peki biz balığı nasıl tutacağız-
    
     Muhabir: Kenan Türkseven
     Yayıncı: Dilek Sezen
<< Önceki Haber Sinoplu balıkçılar son hazırlıklarını tamamladı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER