Şırnakta ÇATOM kursiyerlerine Ağız ve Diş

Şırnakta ÇATOM kursiyerlerine Ağız ve Diş Sağlığı semineri


ŞIRNAK (A.A) - Şırnakta Çok Amaçlı Toplum Merkezi (ÇATOM) kursiyerlerine Ağız ve Diş Sağlığı semineri verildi.
     Şırnak İl Sağlık Müdürlüğü, Şırnak Dt. Nurullah Kadırhan Ağız Diş Sağlığı Merkezi ve Anadolu Sağlık Meslek Lisesi tarafından ÇATOM Konferans Salonunda düzenlenen Ağız ve Diş Sağlığı seminerinde konuşan diş hekimi Kubilay Balkaya, öreve başladığı süre içerisinde ağız ve diş sağlığıyla ilgili bazı sıkıntılar gördüklerini söyledi.
     Bilgi eksikliği olduğunu tespit ettiklerini anlatan Balkaya, katılımcılara, diş bakımı ve hastalıklarıyla ağız sağlığı konularında bilgi verdi.
     Şırnak Dt. Nurullah Kadırhan Ağız Diş Sağlığı Merkezi Başhekimi Nurullah Alkış da, diş hekimliği hizmetlerini koruyucu diş hekimliği ve tedavi uygulamaları olarak ikiye ayırdıklarını, günümüzde modern tedavi metotları sayesinde hastalarımıza memnuniyet verici sonuçlar elde ettikleri tedaviler uygulayabildiklerini kaydetti.
     Hiçbir tedavinin doğal olanın yerini bire bir tutmadığını ifade eden Alkış, şöyle dedi:
     Bu nedenle genel tıpta olduğu gibi diş hekimliğinde de koruyucu hekimlik uygulamalarına önem veriyoruz. Koruyucu diş hekimliği dediğimizde anne karnındayken başlayan ve hayat boyu devam eden ağız diş sağlığını koruma bilincini anlıyoruz. Artık hastalarımızın sadece ağrıları olduğunda değil koruyucu uygulamalar hakkında bilgi almak ve sorunları büyümeden tedbir almak amacıyla bize başvurmaları toplum olarak bu bilinci kazanmaya başladığımızı gösteriyor. Ağız ve diş sağlığımızı korumak için dikkat etmemiz gereken en önemli hususlardan biri de düzenli diş hekimi kontrolüdür. Altı ayda bir yapacağımız hekim ziyaretlerimizde ağzımızdaki mevcut dolgular, kaplamalar veya implantlar gözden geçirilir. Yeni başlamış olan bir sorunumuz varsa erken teşhis edildiği için basit tedavi metotları ile tedavi edilebilir. Doktorumuz bize ağız hijyenimizi korumak ile ilgili bilgiler verir ve gerekirse koruyucu uygulamalar yapar. Ağız ve diş sağlığımız sürekliliği için günde en az iki defa olmak üzere iki üç dakikalık süreyle, flüorürlü uygun bir diş macunuyla fırçalamamız gerektiğini de unutmayalım.
     Seminer sonunda katılımcılara diş macunu ve diş fırçası armağan edildi.
    
     Muhabir: Cafer Balık/Nail Kadırhan
     Yayıncı: Necdet Doğruyol
<< Önceki Haber Şırnakta ÇATOM kursiyerlerine Ağız ve Diş Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER